***  Merkel’den okul ziyareti

*** Merkel’den okul ziyareti

ABONE OL
09:54 - 14/05/2008 09:54
***  Merkel’den okul ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best


MERKEL’DEN OKUL ZİYARETİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa ülkelerinde kutlanan "Avrupa Haftası" dolayısıyla düzenlenen "AB Proje Günü" çerçevesinde, Bertha-von-Suttner adlı okulu ziyaret ederek, aralarında Türklerin de bulunduğu öğrencilerle sohbet etti.
Okula gelişinde bir grup öğrenci tarafından karşılanan Merkel, okulda düzenlenen "AB-Comenius" adlı proje hakkında 3 Alman öğrenciden bilgi aldı.
Merkel daha sonra basına kapalı olarak, okulun 11. sınıfında öğrenim gören yaklaşık 40 öğrenciyle Avrupa konusunda sohbet etti.
Sohbete katılan Bilal Bağ (17) ve Erinç İnce (17) adlı Türk öğrenciler, daha sonra yaptıkları açıklamada, Merkel’e soru sorma fırsatı bulduklarını belirterek, Türkiye konusunda da konuştuklarını, Merkel’in Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve Türkiye’yle işbirliği yapmak istediklerini söylediğini ifade ettiler.
Merkel’in, Türkiye ile AB üyeliği müzakere sürecinin sürdüğünü hatırlattığını kaydeden öğrenciler, Türkiye ile henüz anlaşamadıkları bazı konuların bulunduğunu, bu konularda anlaşılması gerektiğini belirttiğini sözlerine eklediler.
Türk öğrencilerin verdiği bilgiye göre, Merkel ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la da iyi anlaştığını ve aralarında bir sorunun bulunmadığını söyledi.
Merkel, ziyaret sonrasında 5. ve 11. sınıf öğrencileriyle okul çıkışında hatıra fotoğrafı çektirdi.
Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.