2025 yılının başlarında, Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu’na (ATİF) bağlı olarak çalışma yürüten Hamburg Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Hamburg’un Sternschanze semtindeki dernek lokalinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Hamburg Eyalet Meclisi Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız, önemli açıklamalarda bulunarak kamuoyunu bilgilendirdi.
Hamburg Eyalet Meclisi SeçimlerindeDie Wahl für Frieden und soziale Gerechtigkeit (WFG) İnisiyatifinden Aday
2022 yılında Die Linke (Sol Parti) Meclis Grubu’ndan istifa ederek bağımsız yola devam eden Mehmet Yıldız, 2 Mart 2025 tarihinde gerçekleşecek Hamburg Eyalet Meclisi seçimlerine, Die Wahl für Frieden und soziale Gerechtigkeit( Diewahl-WFG) “Barış ve Sosyal Adalet İçin Seçim İnisiyatifi“nin altında aday olarak katılacağını belirtti.
Yaklaşık 150 kişiden oluşan bir seçim platformu kurduklarını ve ATİF Derneği’nin de bu oluşumu desteklediğini ifade eden Yıldız, “Barış ve Sosyal Adalet için Seçim İnisiyatifi“, adil bir Hamburg için çalışmalar yürütmektedir. Hamburg’da şu an 3 bin kişi sokakta yaşıyor, 32 bin insan ise ev arıyor. Şehirde sosyal konut ihtiyacı acil bir sorun haline gelmiştir. Almanya’nın 189 milyar euro savaş bütçesine ayırdığı parayı düşünürsek, Ukrayna savaşına verilen desteğin 32 milyar euro, eğitim bütçesinin ise sadece 27-28 milyar euro olması, kaynakların adaletsiz dağıtıldığını göstermektedir. Unesco, dünyadaki yoksullukla mücadele için 200 milyar euro istemiştir, ancak bu talebe ‘para yok’ denilmiştir.” dedi.
Vizyonumuz: Barış, Sosyal Güvenlik ve Çevre Korunması
Toplantıya “Barış ve Sosyal Adalet İçin Seçim İnisiyatifi”nin diğer adayı Bayram İnan ile birlikte katılan Mehmet Yıldız, halkla birlikte hareket eden bir yapı olduklarını belirtti. Vizyonlarını şu şekilde ifade etti: “Biz, Barış, Sosyal Güvenlik ve Çevre Korunması için mücadele ediyoruz. Özelleştirmeye karşıyız ve halkın çıkarlarını her şeyin üzerinde tutuyoruz.”
ATİF Derneği yetkilileri de toplantıda söz alarak, Barış ve Sosyal Adalet İçin Seçim İnisiyatifi’ni desteklediklerini belirtti.
Hedeflerimiz: Daha Adil Bir Hamburg
Toplantıda Mehmet Yıldız, çeşitli soruları cevapladıktan sonra hedeflerini detaylandırdı. Şu noktalara özellikle vurgu yaptı:
hedeflediklerini belirtti.
DESTEK ÇAĞRISI
Mehmet Yıldız, toplantının sonunda, seçim çalışmalarına destek veren herkese teşekkür etti ve Barış ve Sosyal Adalet İçin Seçim İnisiyatifi’nin Hamburg’da daha adil, daha yaşanabilir bir gelecek inşa etmek için yola çıktığını bir kez daha vurguladı. Vatandaşlardan, 2 Mart 2025 tarihinde yapılacak seçimlerde kendilerine oy vererek destek olmalarını istedi.
Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir
ALMANYA
5 saat önceALMANYA
8 saat önceALMANYA
8 saat önceALMANYA
12 saat önceGÜNCEL
12 saat önceALMANYA
12 saat önceASYA
12 saat önce