Marmaris heyeti kardeş şehir Fürth’de

Marmaris heyeti kardeş şehir Fürth’de

ABONE OL
13:04 - 09/10/2022 13:04
Marmaris heyeti kardeş şehir Fürth’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve beraberindekiler Hasat bayramına katılacaklar.

Almanya’nın Fürth şehrinde ,1817 yılında yaşanan kuraklığın ardından, bol mahsul alan çiftçilerin mahsullerini toplayıp yürüyüş yapması ile başlayan Hasat Bayramı (Fürther Kirchweih) festivali kapsamında, Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung’un daveti ile kardeş şehir Fürth’e gelen Mehmet Oktay ile beraberindekiler, Kurulan, Marmaris standını ziyaret ettiler.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANITIYORSUNUZ

Burada Türklerle buluşan Mehmet Oktay, Marmaris’in ve Türk kültürünün Almanya’da tanıtılmasından ve temsil edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Marmaris standına katkı veren Fürth şehrinin tanınmış iş insanlarından ve eski Belediye Meclis üyesi olan Ayhan Yeşil’de Fürth ve Marmaris kardeş şehirler için ne yapsak azdır diyerek, dünyanın incisi Marmaris’in Almanya’da tanıtılması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

BAŞKAN MEHMET OKTAY TEŞEKKÜR ETTİ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Köksal, iş insanı Ayhan Yeşil’in Fürth’deki iş yeri Marmaris Reisen’i ziyaret ettiler. Ziyarette, Marmaris Kardeş şehir derneği Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahman Gümrükçü de hazır bulunurken, Oktay, Türklerin burada birlik ve beraberlik içinde olduklarını ı görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve beraberindeki heyet Yarın  Bayram nedeniyle oluşacak kortej yürüyüşünü takıp edecekler. Kortej’de Altı Kızlar Folklor Grubu da yer alacak

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / FÜRTH

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.