Mardinli çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla eğlenecek

Mardinli çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla eğlenecek

ABONE OL
18:41 - 09/03/2019 18:41
Mardinli çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla eğlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mardin’de Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenecek geleneksel çocuk oyunları yarın başlıyor.

Artuklu Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikte, ÇOSKF tarafından oluşturulan 40 okuldan çocuk oyunları liginde yer alan takımlar, yaklaşık 6 hafta boyunca “mendil kapmaca” ve “sek sek” oyunlarında yarışacak.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, etkinlikte çocuklara yönelik geleneksel oyunlar oynanacağını, yarışmalar yapılacağını söyledi.

Bu sene 9 ilçenin de ilgi gösterdiğini, bu kapsamda 600 çocuğun yarışmalara katılacağını ifade eden Yaman, 10 Ocak’ta 40 takımın yer alacağı etkinliklere başlanacağını aktardı.

“Mardinli çocukları kutluyorum. Hep şunu dedik; ‘Çocuk gönüllüsü şehir’. Mardinli çocuklar ve kadınlar gülüyor. Mardin’de huzur iklimi hakim.” diyen Mustafa Yaman, şunları kaydetti:

“(Çocuk gülerse şehir güler) diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2,5 senedir çocuklar için havuz, buz pateni, tiyatro, sinema etkinlikleri düzenlendik. Bu tür sportif, kültürel etkinlikleri, projelerimizi çocuklarla uyguluyoruz. Maksadımız Mardin’deki çocuklarımızın mutlu olması. Çocuklarımız için bu programlarımız devam edecek.”

Çocuklardan Zehra Zilan Akgül ise çok heyecanlı olduğunu belirterek, geçen sene de bu etkinliğe katıldığını ancak birinci olamadığını dile getirdi.

Bu sene birinci olmayı hedeflediğini anlatan Akgül, “Anne ve babamızın çocukken oynadıkları oyunları öğreniyoruz. Biz de bu oyunları okul ve evde oynamayı öğreniyoruz. Bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederim.” dedi.

Tuğra Tunça da annesinden çocukluğunda oynanan oyunları dinlediğini ifade ederek, aynı oyunları oynamanın heyecanını yaşadığını kaydetti.

İnternet ile büyüdüklerini, bu nedenle bu etkinliklerin Mardin’de düzenlemesinden dolayı çok mutlu olduğunu anlatan Tunça, etkinliği heyecanla beklediğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

AA ( Anadolu Ajansı ) tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.