Mannheim Camii yönetimi, hassasiyet gösteren polis teşkilatına teşekkür etti

Mannheim Camii yönetimi, hassasiyet gösteren polis teşkilatına teşekkür etti

ABONE OL
22:21 - 17/11/2020 22:21
Mannheim Camii yönetimi, hassasiyet gösteren polis teşkilatına teşekkür etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mannheim Yavuz Sultan Selim Camii yönetimi yaptığı yazılı açıklamasında, şehir polisine gösterdiği duyarlılık ve hassasiyetten ötürü teşekkür etti.

Mannheim DİTİB Yavuz Sultan Selim Camii, 13 Kasım Cuma günü camilerine yönelik yapılan asılsız bomba ihbarı ve gönderilen hakaret içerikli mektuba ilişkin basın açıklaması yaptı.

Mannheim DİTİB Yavuz Sultan Selim Camii yönetim kurulu tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Daha önce kamuoyuna ve basına duyurulduğu üzere, 13 Kasım 2020 tarihinde saat 11:27’de Mannheim DİTİB Yavuz Sultan Selim Camii’ne elektronik posta yoluyla bir bomba tehdidi gelmiş, ayrıca Müslümanlara ve Peygamber Efendimize yönelik iğrenç hakaretler içeren bir de mektup gönderilmiştir. Mannheim polisi tarafından Cuma namazı öncesi cami boşaltılarak tahliye edilmiştir. İki saat gibi kısa bir süre sonra polisin yaptığı arama neticesinde herhangi bir bomba veya patlayıcıya rastlanılmamış ve camimiz tekrar ikindi namazında ibadete açılmıştır.

Bu noktada tüm camiamız adına Mannheim polisimize büyük övgü ve teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Bomba arama köpeği Eyka’nın patilerine özel galoş giydiren polisin yakın işbirliği, dini hassasiyeti ve duyarlı yaklaşımı, sadece camiamızda değil, sosyal medyadaki Müslümanlar tarafından da memnuniyetle karşılanmıştır.

Mannheim’daki polisinin camiye olan hassasiyetine dair sayısız olumlu yorumdan birinde ise bir kullanıcı şöyle yazdı: “Üzücü bir durum olsa da, polisin bu örnek davranışını duymak harika”.

Avrupa’daki bu ve diğer pek çok gelişme, Müslümanlara yönelik nefret, anlaşmazlık ve düşmanlığın üreme zemini olarak hizmet ediyor, birlikte ve barış içinde bir arada yaşamamız için bir tehdit oluşturuyor. Bu, sadece Mannheim’da değil, bu ay Karlsruhe, Spaichingen, Hufingen, Höchst, Duisburg, Hamburg, Schmelz ve Berlin’de de cezai suçlara yol açıyor. Camilere ve Müslümanlara yönelik saldırı ve tacizlerin arttığını ne yazık ki açıkça hissedebiliyoruz. Bizler Mannheim şehrimizin ayrılmaz bir parçasıyız ve bunu hiçbir şey değiştirmeyecek.

Mannheim DİTİB Yavuz Sultan Selim Camii yönetimi ve camaati adına, polis teşkilatına ve  özellikle dört ayaklı dostumuz bomba arama köpeği Eyka’ya bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.