Manavgat, tarım ve turizmle büyüyecek

Manavgat, tarım ve turizmle büyüyecek

ABONE OL
00:29 - 14/11/2021 00:29
Manavgat, tarım ve turizmle büyüyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Cumhuriyet tahinin en büyük orman yangının yaşandığı Antalya’nın Manavgat ilçesi başta tarım ve turizm olmak üzere ekonomisini büyütmek istiyor.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Manavgat Ziraat Odası ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile “Kırsal Kalkınma Destekleri ve Hibeleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Covid 19 salgını nedeniyle, tarımın ve tarıma dayalı ekonomik sektörlerin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını, tarım sektörü ve tarıma bağlı kolların vazgeçilmez olduğu gözler önüne serdiğini söyledi.

Salgın öncesinde de tarım ve tarıma dayalı sektörlerin gelişmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını anımsatan Güngör, salgın sürecinde de bu yönde doğru bir strateji ve hizmet politikası izlediklerinin net görüldüğünü kaydetti. Seydi Tahsin Güngör, şöyle devam etti.

‘’Manavgat ekonomisinde tarımın önemi çok büyüktür. Güçlü ekonomiler, tek bir sektörle değil, tüm sektörlerin dengeli bir şekilde birlikte büyümesi ile ortaya çıkmaktadır. Tarım ve tarıma dayalı iş kolları, turizmi ve ticareti ile birlikte Manavgat ekonomisinin kadim ve vazgeçilmez sektörü olmaya güçlenerek devam edecektir. İş insanları ve üreticilerin desteklerden daha fazla faydalanmasına yardımcı olmak istiyoruz. Böylece iş insanları ve üreticilerin tarım sektörüne yatırım yapmalarını hedefliyoruz.’’

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin de, Manavgat’ta tarımın kalkınması için üretim yönünde MATSO ile birlikte katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Kırsal Kalkınma Hibe ve Desteklerinin askıya çıkmasının ardından yoğun talepler geldiğini ifade eden Metin, şunları kaydetti.

‘’Yoğun taleplerin gelmesiyle bizde üreticilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Yangından zarar gören mahallelerimizdeki çiftçilerimiz makine ekipman desteği konusundan faydalanmak için hibe desteklerine başvurabilir. Tabi bu konu yanlış anlaşılmasın. Bu hibe ve desteklerin yangınla ilgisi yok. Bu hibe destekler kırsal kalkınma bölgelerini geliştirmek amacıyla yapılan bir destek. Biz yangından zarar gören çiftçilerimizin bu desteklere müracaat ederek faydalanmasını istiyoruz. Yangından zarar gören çiftçilerimiz bir nebzede olsa faydalanmış olur.”

Manavgat tarımsal üretimde en hızlı büyüyen ilçe

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan Karaca ise Manavgat’ın meydana gelen orman yangınları nedeniyle çok zor günler yaşadığına dikkat çekti. Karaca, “Hem ormanlarımız yandı. Hem de üreticilerimizin hayvanları telef oldu. Arazileri zarar gördü. Biz bakanlık olarak bunların telafisi anlamında çalışmalar yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Manavgat’ı eski günlerine döndürmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Manavgat tarımsal üretimde son 3-4 yılda sadece Antalya’nın değil, ülkenin en hızlı büyüyen ilçesi. Manavgat’ın potansiyeli çok daha yüksek ve tarım sektöründe daha iyi yerlere gelecek’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.