Manavgat OSB istihdama 12 ay katkı sağlayacak

Manavgat OSB istihdama 12 ay katkı sağlayacak

ABONE OL
13:23 - 19/12/2021 13:23
Manavgat OSB istihdama 12 ay katkı sağlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Manavgat’ta kurulacak Organize Sanayi Bölgesinin (OSB)başta tarım ve turizm sektörleri olmak üzere ilçe ekonomisine önemli gelişme yapacağı ve istihdama da 12 ay katkı sağlayacağı belirtildi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat OSB Başkanı Seydi Tahsin Güngör, OSB Müteşebbis Heyet Başkanı ve ilçe kaymakamı Abdulkadir Demir’i ziyaret ederek son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geçen Kasım ayında OSB arazisinin tapusunun alındığını anımsatan Tatar, ziyarette OSB fizibilite, planlama çalışmaları, parselasyon, alt yapı tesislerinin yapımı, geleceğe yönelik planlar ile OSB’de kurulacak ve bölgenin en önemli sektörleri olan turizm ve tarıma katkı sağlayacak tesis ve fabrikalar ile istihdamı artıracak iş sahaları ele alındığını kaydetti. Tatar, şöyle devam etti.

‘’Manavgat OSB’yi hayata geçirmek için yoğun çalışıyoruz. 1 milyon metrekareden fazla alanda kurulacak OSB’nin tam kapasite ile faaliyete geçmesi ile turizm, tarım ve diğer sektörlerde kurulacak tesis ve fabrikalar istihdama 12 ay katkı sağlayacak. Kent ekonomisi OSB’nin faaliyete geçmesi ile çeşitlenip güçlenecek.’’

OSB’nin faaliyete geçmesiyle birlikte tarımsal ürünlerin işleneceğini, turizmde ise kaliteli ürünün daha da ucuza alınmasına katkı sağlayacağını ifade eden Tatar, şunları kaydetti.

‘’Turizmde müthiş bir tüketim potansiyeli olmasına rağmen birçok ürün ilçede işlenemiyordu. Yeterli tesisleşme olmadığı için birçok ürün tedarikçi firmalar tarafından dışarıdan temin ediliyor. OSB’de tesislerin kurulması ile bu pazara ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacak bir boyut kazandırılacaktır. Buda, üretim ulaşım maliyetini ortadan kaldıracak ve turizm sektörü daha ucuz mal satın alabilecektir. Tarım ürünleri işlenmeden piyasaya sürüldüğü için maliyetine satılıyor. OSB ile birlikte tarım ürünlerinin işlenerek piyasaya sürülme şansı doğacaktır. Bu şekilde hem turizmin hem tarımın potansiyelini hesaplayarak kurduğumuz OSB Manavgat’ımızın gelişmesine ve ekonomisine çok ciddi bir ivme kazandıracaktır. OSB’nin kurulması ile Manavgat’ta birçok iş sahası faaliyete geçecek. Bu iş sahalarında 12 ay iş olanağı yaratılacak.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.