Manavgat muzu Çikita muzdan daha kaliteli

Manavgat muzu Çikita muzdan daha kaliteli

ABONE OL
23:52 - 19/01/2021 23:52
Manavgat muzu Çikita muzdan daha kaliteli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Son yıllarda serada muz yatırımlarının arttığu Manavgat’ta üretilen muzun ithal Çikita muzdan daha kaliteli ve lezzetli olduğu belirtildi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurt ve Meclis Üyesi Mustafa Yaman ile birlikte Gündoğdu, Çolaklı, Evrenseki, Ilıca, Yeniköy, Sarılar, Sülek ve Doğançam bölgelerinde seraları ziyaret etti.

Boztaş, aşırı soğuk ve don tehlikesine karşı seralarında ısıtma amacıyla gece nöbet tutan muz üreticilerle sohbet ederek moral desteği verdi.

Zirai don uyarısının ardından Türkiye’nin en önemli örtü altı muz yetiştiriciliği merkezi olan Manavgat’ta soğuk hava ve dondan ürünlerinin zarar görmemesi için üreticilerin geceleri seralarında nöbet tuttuğunu ifade eden Boztaş, ‘’Muz seralarında aşırı soğuklar nedeniyle üreticiler tarafından müdahale edilerek ısıtma ve nemlendirme sistemlerinin devreye sokuluyor. Böylece muz seralarının dondan etkilenmemesi sağlanıyor’’ dedi.

Manavgat’ta iş insanlarının son 5 yılda örtü altı muz yetiştiriciliğine çok büyük yatırımlar yaptığını anlatan Boztaş, serada muz yetiştiriciliğinin 20 bin dönüm alana yaklaştığını kaydetti.  MATSO Başkanı Bztaş, şöyle devam etti.

‘’Zirai don ve aşırı soğuklara karşı bölgedeki tüm muz seralarında ürünleri korumak için mücadele veriliyor. Üreticilerimiz ve yatırımcılarımızı bu mücadelelerinde yanlarında bulunarak, kendilerine moral desteği vermek istedik. Biz istihdama ve üretime katkı yapan iş insanlarımızın ve üreticilerimizin her zaman yanındayız yanında olmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz.’’

Manavgat muzunun ithal Çikita muzundan daha kaliteli ve lezzetli olduğunu vurgualayan Boztaş, ‘’Manavgat Muzu çok doğal. Tamamen doğal keçi gübresi kullanılıyor. Manavgat muzunun aroması ithal muzdan daha kaliteli ve dayanıklı.  İlçemizde yetiştirilen muz artık tüm Türkiye’de aranır hale geldi. Uzun yollardan gelen ithal muzun daha uzun ömrü olması için çeşitli işlemlerden geçiriliyor. Manavgat muzu daha sağlıklı’’ dedi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.