Manafort’a Yargılandığı İkinci Davada 3,5 Yıl Hapis Cezası

ABONE OL
16:37 - 15/03/2019 16:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Washington’da federal yargıç, Özel Savcı Robert Mueller’ın Rusya soruşturması kapsamında Başkan Donald Trump’ın eski kampanya müdürü Paul Manafort’a geçen hafta aldığı cezaya ek olarak iki ayrı kumpas suçundan toplam 73 ay hapis cezası verdi.

Hakim cezanın 30 aylık kısmının Manafort’un geçen hafta aldığı cezayla birlikte başlayacağını kaydetti. Bu kararla Manafort bu davada 47 aya ek olarak 43 ay daha hapis cezası almış oldu. Manfort toplamda 7,5 yıl cezaevinde kalacak.

69 yaşındaki Manafort hakkında yapılan suçlamalar arasında para aklama, adaleti yanıltma ve lobicilik faaliyetlerini beyan etmeme de var.

Manafort’un muhtemel iyi hal indirimi ve 9 ay cezaevinde kaldığı süre gözöününe alındığında 5 yıl cezaevinde kalabileceği yorumları yapılıyor.

Geçen hafta Virginia’daki federal mahkeme Manafort’a bankacılık ve vergi yolsuzluğu suçlarından 47 ay hapis cezası vermişti. Bu cezanın beklenenden az olduğu yorumları yapılmıştı.

Manafort duruşma sırasında yaptıkları için üzgün olduğunu belirtti ve yargıç Amy Berman Jackson’dan geçen hafta aldığı cezanın üstüne bir ceza daha vermemesini istedi.

Jackson ise “Sanık bir numaralı halk düşmanı değil ancak kurban da değil” diyerek davaya konu olan yalanların sayısının, yolsuzluğun ve paranın miktarının azımsanamayacak kadar fazla olduğunu söyledi.

Yargıç Jackson, Manafort’un yolsuzlukları ailesini geçindirmek için yapmadığını, daha gösterişli bir hayat yaşamak ve “bir kişinin giyebileceğinden çok daha fazla takım elbise satın almak” için yaptığını söyledi.

Yargıç, Manafort’un lobicilik faaliyetlerinin de ABD siyasetini etkilediğini belirtti.

Manafort’un gerçekleri karartmak için kasıtlı olarak çalıştığını söyleyen yargıç Jackson, “Yaptığınız şey Kongre’ye ve Amerikan halkına yalan söylemekti” dedi.

Manafort’un Rus yanlısı Ukraynalı siyasetçilere yönelik yaptığı danışmanlık hizmeti ve bununla ilgili olarak karıştığı banka ve vergi dolandırıcılığı davalarının her birinden beş yıla kadar olmak üzere 10 yıla kadar hapis cezası alma ihtimali bulunuyordu.

Bu arada kararın açıklanmasının ardından Manafort’a New York’ta yeni bir dava açıldı. Manhattan bölgesi savcısının hazırladığı iddianamede, Manafort’a dolandırıcılık suçlaması yöneltildi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.