Makro Tarım, gübre ihracatçısı Çin’e gübre satıyor

Makro Tarım, gübre ihracatçısı Çin’e gübre satıyor

ABONE OL
23:31 - 24/02/2021 23:31
Makro Tarım, gübre ihracatçısı Çin’e gübre satıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemi sürecini fırsata çeviren Makro Tarım, gübre üreticisi Çin’e gübre ihraç etmeye başladı.

Batı Akdeniz bölgesinin tanınır markalarından Makro Tarım Limited Şirketi Ortağı ve Genel Müdürü Harun Öztürk, pandemi nedeniyle tarım sektörünün dünya genelinde önemli hale geldiğini ve ülkelerin gıda güvenliği ve temini için bu sektöre yatırım yaptığını söyledi.

Bunun da gübre üretim ve ihracatını artırdığını belirten Öztürk, pandemi sürecinde tarım sektörünün öne çıkmasıyla Makro Tarım Limited Şirketi’nin 2020 yılını fırsata çevirdiğini kaydetti.

Şirketin, 2019’da 20 milyon lira olan cirosunu yüzde 55 artırdığını ve cironun yüzde 55’ini de ihracattan sağlandığını söyleyen Öztürk, şöyle devam etti.

‘’İhracatta Pazar payımız her geçen yıl daha da artıyor. Herkes Çin’den gübre alırken Çin’e gübre ihraç etmeye başladık. Bu ülkeye miktarı az da olsa 50 bin dolarlık NPK ve spesifik gübre sattık.’’

Son yıllarda Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer aldıklarını ifade eden Öztürk, ‘’2021 yılında da En Hızlı Büyüyen Şirketler listesinde yerimizi alarak Antalya’yı en iyi şekilde temsil edeceğiz’’ dedi.

Borlu gübre

Bor içerikli gübre ve spesifik jel özellikli gübre üretimi de yaptıklarını anlatan Harun Öztürk, kendi marka ve tescilli patentiyle sadece bor içeren jel gübre ürettiklerini belirtti. Gübre üretiminde 35 kişilik istihdam olduğunu ifade eden Harun Öztürk, şöyle devam etti.

‘’Jel gübrede kendimize özel şelat kullandık. Bitkide öz suyun aşağı yukarı, sağa sola taşınmasını sağlıyor. Bitkinin hücrelerine hızlı yayılıyor ve daha düşük dozla hastalık belirtilerini ortadan kaldırıyor. İddialı ürünlerimizin arasında yer alıyor. Çinko ve bor-çinko ile bor molibden içerikli gübre çeşitlerimizde büyük ilgi görüyor.’’

Halen 22 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini anlatan Öztürk, 2021’de ihracatı daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu yıl içinde ihracat yapılan ülke sayısını 35’e, 2023 yılında da 50’in üzerine çıkaracaklarını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti.

‘’2021 yılında toplam ciromuzun içinde yer alan ihracat payını yüzde 70’e çıkarmayı hedefledik. İhracat pazarımızı genişletiyoruz. Yeni ülkeler var. Kuzey Afrika ülkeleri ile Hollanda gibi Avrupa ülkelerine de ihracat yapacağız. Gübre ihracatçısı Çin’e gübre ihraç ediyoruz. Çeşitli ülkelerdeki temsilcilerimizden kendi ülkelerinde yatırım yapmamız için talep var. 3-5 yılda birkaç ülkede tesis kurabiliriz. Bizi yatırım yapmak için zorluyorlar.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.