Mahkum Takası Görüşmesi Konusunda Kremlin Sessiz

Mahkum Takası Görüşmesi Konusunda Kremlin Sessiz

ABONE OL
16:49 - 14/09/2022 16:49
Mahkum Takası Görüşmesi Konusunda Kremlin Sessiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD eski BM Büyükelçisi Bill Richardson’ın mahkum takası konusunu görüşmek üzere Moskova’ya gittiğine dair haberlerle ilgili, Kremlin Sarayı yorum yapmaktan kaçındı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov “Kremlin’de herhangi bir toplantı olmadı. Bu konuda size söyleyecek bir şeyim yok” ifadelerini kullandı.

Amerikalı haber kanalı CNN, eski New Mexico Valisi de olan Richardson’ın Moskova’ya giderek ABD ve Rusya arasında mahkum takası konusunda görüşmeler yaptığını iddia etti.

Eski diplomata ait Richardson Center isimli kurum, mahkumların ve tutsakların serbest bırakılması konusunda arabuluculuk faaliyetleriyle biliniyor.

Bill Richardson daha önce de aralarında Myanmar’da tutuklu Amerikalı Danny Fenster’ın da bulunduğu üst düzey mahkumların takası ve serbest bırakılmalarına aracılık etmişti.

Richardson Center’dan da konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Amerikalı kadın basketbolcu Brittney Griner ve eski deniz kuvvetleri mensubu Paul Whelan’ın takası konusunda ABD’yle “sessiz diplomasi” yürütüldüğünü açıklamıştı.

Basketbolcu Griner, Rusya’da uyuşturucu madde bulundurmak suçunda hüküm giymiş ve 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Serbest bırakılmak için ABD Başkanı Joe Biden’dan yardım isteyen Griner’ın cezasıyla ilgili Biden da “kabul edilemez” yorumunu yapmıştı.

ABD yönetimi Griner ve Whelan’a karşı ABD’de silah kaçakçılığı suçundan tutuklu bulnan Viktor Bout’un takas edilmesini önermişti.

Eski Amerikalı deniz piyadesi Paul Whelan da 2020 yılında casusluk suçlamasıyla Moskova’da gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

VOA tarafından geçilen Mahkum Takası Görüşmesi Konusunda Kremlin Sessiz haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mahkum Takası Görüşmesi Konusunda Kremlin Sessiz haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mahkum Takası Görüşmesi Konusunda Kremlin Sessiz haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.