Mahkemelik olan CHP Berlin konusunda karar verildi!

Mahkemelik olan CHP Berlin konusunda karar verildi!

ABONE OL
22:05 - 21/04/2024 22:05
Mahkemelik olan CHP Berlin konusunda karar verildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Berlin Temsilci Birliği Yönetim Kurulu basın toplantısı düzenledi. CHP Berlin Temsilci Birliği Yönetim Kurulu 19 Nisan 2024 Cuma (dün akşam) saat 17:00’de Avukat İbrahim Emre’nin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Berlin Temsilci Birliği Başkanı İmam Kaloğlu, “Avukatımız Sayın İbrahim Emre’nin katıldığı bu toplantıda basın aracılığıyla kazandığımız mahkeme kararını sizlere duyurmak istedik. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ile kurumsal bağı 16 Ekim 2023 tarihinde kesilmiş olmasına rağmen hukuka aykırı bir şekilde ‘CHP Berlin Birliği’ ismini kullanmakta devam eden bu derneğe karşı, son genel kurulda yapılan tüzük değişikliğinin iptali ile ilgili, aralarında Erdal Topbaş, İmam Kaloğlu, Ruşen Budak ve Emir Akbulut’un da bulunduğu 9 üye tarafından açılan davada dün karar açıklanmıştır. 2 sene süren yargılama sonucu Berlin Mitte Yerel Mahkemesi’nin verdiği gerekçeli karar ile ilgili ayrıntılı bilgileri Berlin kamuoyunu bilgilendirmek için düzenlediğimiz basın toplantısına katılımız için teşekkür ederiz.” dedi.

Ardından söz alan Avukat İbrahim Emre’de zaman zaman yanında getirdiği dava dosyasından da yararlanarak, katılanlara mahkeme kararı hakkında bilgi verdi.

Avukat İbrahim Emre, konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruyu şöyle yanıtladı:

“17.04.2022 tarihinde yapılan CHP Berlin Birliği Genel Kuruluna katılım sağlayan 202 üyenın  201’i tarafından kabul edilen, tüzük değişikliği mahkeme kararıyla iptal edilmiştir. Gerekçe olarak da yapılan tüzük değişikliğinin derneğin amaçlarını değiştirdiği ve oy hakkına sahip olan 429 üyenin %75‘inin desteğiyle değişmesi gerektiği belirtilmiştir.
Mahkemeye yapılan itiraz sonucunda alınan karar gereğince gerçekleşen tüzük değişikliğinin ilgili mahkeme tarafından iptal edilmesi CHP Berlin Birliği`nin hukuksal yapısında herhangi bir değişiklik içermemektedir. Yapılmış olan Genel Kurulda alınan diğer kararlar, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları seçimleri geçerlidir.”

Davacılardan biri olan Erdal Topbaş ise yaptığı konuşmada, “Biz Berlin’de birlik olsun istiyoruz. Kuvvetli bir CHP örgütü olsun istiyoruz. Biz, CHP üyelerimizin haklarını koruduk yapılan manipülasyonu bizlerin ve üyelerin ahmak yerine konulmasını içimize sindiremedik; hukuk yoluyla hakkımızı aradık ve kanun adalet bizden yana karar kıldı.” şeklinde konuştu.

CHP Berlin Temsilci Birliği Yönetim Kurulu, 18 Nisan 2024 akşamı Aşık Şah Turna ve araştırmacı gazeteci yazar Ozan Şiar Ağdaşan’ın beraber hazırlayıp Düzgün TV’de sundukları, ‘Turnaların Kanadında’ adlı programa konuk olarak katılıp CHP Berlin’deki en son gelişmeleri canlı yayında paylaştılar.

Öte yandan mevcut CHP Berlin yönetim kurulu başkanı Kenan Kolat da yaptığı yazıl bir açıklama ile konuya açıklık getirdi. CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat’ın açıklaması şöyle:

“17.04.2022 tarihinde yapılan CHP Berlin Genel Kuruluna katılım sağlayan 202 üyemizin 201’i tarafından kabul edilen, CHP Genel Merkezimizin öncülük ettiği tüzük değişikliği mahkeme kararıyla iptal edilmiştir. Gerekçe olarak da yapılan tüzük değişikliğinin derneğin amaçlarını değiştirdiği ve oy hakkına sahip olan 429 üyenin %75‘inin desteğiyle değişmesi gerektiği belirtilmiştir.
Mahkemeye yapılan itiraz sonucunda alınan karar gereğince gerçekleşen tüzük değişikliğinin ilgili mahkeme tarafından iptal edilmesi CHP Berlin Birliğinin hukuksal yapısında herhangi bir değişiklik içermemektedir. Yapılmış olan Genel Kurulda alınan diğer kararlar, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları seçimleri geçerlidir.
Mahkemenin kararına karşı üst mahkemeye gitme olanağı bulunmakta olup, konu CHP Berlin Birliği kurullarında değerlendirilecektir.
Bundan bağımsız olarak, yapılacak Genel Kurulda tüzüğün değiştirilmesi söz konusu olabilecek, mahkemenin uygun bulmadığı karar alma mekanizması dikkate alınarak, tüzükte öngörüldüğü şekilde gerekli değişikliğin yapılabileceği söz konusu olabilecektir.
Mahkemenin iptal ettiği tüzük değişikliğinin yapıldığı tarihin bundan 2 yıl öncesine ait olduğu gerçeği görülecek olursa, bu konunun CHP Berlin Birliğinin Genel Merkez ile var olan sorunlarıyla hiçbir ilgisi ve bağlantısı bulunmamaktadır.
CHP Berlin Birliği bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çalışmalarını sürdürecek, Genel Merkez ile var olan sorunların çözülmesi yolunda kararlı adımlarını atmaya devam edecektir. Bu bağlamda üyelerin imzalarıyla yoğun bir destek verdiği de belirtilmelidir.”

Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.