Madımak katliamında yitirilenler Almanya`da da anılacaklar

Madımak katliamında yitirilenler Almanya`da da anılacaklar

ABONE OL
00:37 - 01/07/2022 00:37
Madımak katliamında yitirilenler Almanya`da da anılacaklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2 Temmuz 1993’te 33 aydın, sanatçı insanımızın yakılarak öldürülmesinin üzerinden tam 29 yıl geçti ama yaralar hala kapanmadı.

Çünkü Türkiye’ de gerici çevreler, görünenleri ve görünmeyenleriyle ülkeye yön verenler, ülkeyi dizayn edenler hala insanları kamplara bölerek, kutuplaştırarak çirkin politikalarına devam ediyorlar.

Hala insanlar farklı etnik köken, mezhep, din ve görüş nedeniyle ötekileştiriliyorlar.

1993’te Sivas’ta Madımak otelinde ölüme terkedilen, devletin güvenlik güçleri tarafından korunmayan ve yitirilen Canlar bu yılda hem Türkiye’ de hem de yurtdışında güçlü etkinliklerle, panellerle, mitinglerle anılacaklar.

Madımak katliamında hayatını kaybedenler özellikle Almanya’ da birçok şehirde anılacaklar. Bunlardan en önemlilerinden dördü ise Köln, Saarbrücken ve Hamm’ da gerçekleşecek.

Köln Neumark`ta miting yapılacak

AABF NRW Bölge Temsilciliğinin organizasyonuyla ‘’ MADIMAK 2 Temmuz 1993 Sivas Sönmeyen Ateş ‘’Sloganıyla Almanya’da’ ki ilk açık hava Anma mitingi 2 Temmuz Cumartesi Köln- Neumarkta saat 16.00 da Saarbrückendeki Reichstrasse Europa Galerisinin önünde saat 14.00 de başlarken, diğer Anma Etkinliği ise 6 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00 da Alpenrosenweg 6, 50769 adresindeki   Köln Alevi Kültür Merkezinde (AKM) yapılacak.

Ali Eren’ in moderasyonluğunu üstleneceği Panelde AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat, Sivas şehidi Şair Metin Altıok’ un kızı CHP eski Milletvekili Yazar Zeynep Altıok ve AABF NRW Bölge başkanı Selahattin Göktürk konuşmacı olarak katılacaklar.

Davanın Avukatı Murat Demir Panelist

Yine Kuzey Ren Vesfalya Eyaletindeki diğer Anma toplantısı ise 03.07.2022 Pazar günü saat 12.30 da ‘’Sivas’ı unutma, unutturma ‘’ çağrısıyla Hamm’ da Hamm Alevi Kültür Birliği Cemevin’ de yapılacak.

Sivas Davası Avukatlarından Murat Demir Hamm’ da Sivas katliamının arka planını, davada yaşanan hukuksuzlukları ve davanın geldiği aşamayı katılımcılara anlatacak.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Almanya
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.