Macar Türk Dostları Budapeşte'de İftarda Buluştu

Macar Türk Dostları Budapeşte'de İftarda Buluştu

ABONE OL
02:27 - 09/08/2019 02:27
Macar Türk Dostları Budapeşte'de İftarda Buluştu
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TÜMİŞAD Genel Başkanı Osman Şahbaz iftarda yaptığı konuşmasında, Ramazan ayının Müslümanlar için önemine değindi.

Bu kutsal Ramazan ayına hep birlikte idrak ettiğimiz Kadir gecesine bizleri eriştiren Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Başı rahmet, ortası bereket ve sonu mağfiret ayı olan Ramazan’ı tamamlamak üzereyiz.

Budapeşte’de Toplu İftar Heyecanı

Macaristan’daki Türk topluluğunun bir arada oluşunun yanında, farklı millet ve dinlerden dostlarımızla bu iftar sofrasında bir arada olmaktan bahtiyarız. Görüyorum ki kardeşlik sınır tanımıyor. Bu yıl yirmi üçüncüsünü düzenlediğimiz iftar programının amacı Türk ve Macar dostluğunu pekiştirmektir. Ramazan merhamet ve paylaşmak ayıdır. Macaristan’ın dışından ve farklı kentlerinden Budapeşte’ye gelerek davete katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Birlikte yaptığımız iftar bizleri heyecanlandırıyor ve Türkleri bir araya getiriyor. Bayrama kavuşmamıza sayılı günler kaldı, şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum ” dedi.

Macaristan Ana Muhalefet Partisi Jobbik’in Önceki Genel Başkanı İftara Katıldı

Macaristan ana muhalefet partisi Jobbik’in önceki Genel Başkanı ve Macaristan Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Gábor Vona ise konuşmasında, Başkan Osman Şahbaz’ın uzun yıllardır Macar ve Türk dostluğunu pekiştirmek ve ekonomik ilişkileri büyütmek için çalıştığını, bu fevkalade gayretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.

İftar programının Macar Türk dostluğunu güçlendirmek için güzel bir fırsat olduğuna dikkati çeken Gábor Vona, ”Bence Macar Türk ilişkileri sadece bizler için değil tüm dünya için önemli bir örnek. Her iki halk farklı dinlere inanıyor, kültürleri farklı ve tarihte uzun yıllarca savaşmış olmalarına rağmen bugün burada bir aradayız ve birbirimize saygı duyuyoruz. Her iki halkın dostluğu tüm dünya halklarına örnek gösterilebilecek bir seviyededir. Bu akşam sizlerin arasında olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Endonezya Budapeşte Büyükelçisi Abdurrahman Hudiono Dimas Wahab ise,” Türk Macar İş Adamları Derneği’nin iftarında sizlerle birlikte olmaktan iftihar ediyorum. Davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

İftara yoğun bir katılım oldu

İftar programına, Macaristan ana muhalefet partisi Jobbik’in önceki Genel Başkanı, Macaristan Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Gábor Vona, Budapeşte Endonezya Büyükelçisi A.H. Dimas Wahab, Azerbaycan Büyükelçiliği 1. Sekreteri Emil Rahimov, Filistin Büyükelçiliği 1. Müsteşarı Keswani Elian, Slovakya Obec Mad Nagymad Belediye Başkanı László Gábor, Szabadbattyan Belediye Başkanı Polyak Istvan Vilmos, Rákóczifalva Belediye Başkanları Kósa Lajos, Szent István Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Palkovics László DSc., Kaposvár Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Végvári György, Sopron Üniversitesi Ekonomi Direktörü Prof. Dr. Balázs Judit DSc, Óbudai Üniversitesi Prof. Dr. Borbély Endre, EOQ Europai Mminőségügy Szakbizoltság elnök Prof.Dr. Anwar Mustafa Csc.CVC, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, TC Budapeşte Büyükelçiliği İçişleri Bakanlığı Emniyet Müşaviri Cengiz Demircan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Ataşesi Şemseddin Arslan, TC Türkiye Maarif Vakfı Avrupa Bölge Uzmanı Yasin Parıldar, Magyarországi Muszlimok Egyháza Başkanı Sulok Zoltán Szabolcs, Kuruc Hagyományőrző Egyesület Başkanı Terenyei Attila , Panorama Vilagklub Başkanı Dr. Tankó László, Başkan Yardımcısı Joó Géza, MMSZOSZ Başkanı Orlik Zoltan,TÜMİŞAD yöneticileri ve üyeleri ile Macar, Boşnak, Filistinli, Azeri, Romen, Suriye, Yemenli, Slovakyalı sanayiciler, iş adamları ile birlikte Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşları, akademisyenler, mühendis, öğrenciler ve eğitimciler katıldı.

İftarda Jobbik’in önceki Genel Başkanı Gábor Vona’ya, TÜMİŞAD Genel Başkanı Osman Şahbaz ”Türk Milli Takımı forması” hediye etti.

Gábor Vona’da, ” Futbol takımı forması hediye edileceğini duyduğumda şimdi; Fenerbahçe mi, Galatasaray mı, Beşiktaş forması mı hediye edilecek diye düşündüm. Ancak Türk Milli takım forması olunca çok daha fazla mutlu oldum” dedi.

Dr. Ujkéry Csaba’nın yazmış olduğu ”Aynadaki Hançer- Zigetvar’in Düşüşü” kitabını imzalayarak davetliler arasında yapılan çekilişle dört misafire hediye etti.

TC. Diyanet İşleri Başkanlığı Budapeşte Koordinatörü Şemseddin Arslan Hoca’nın ezan okumasıyla birlikte dualar edilerek iftar edildi.

Medine hurması, Gemlik zeytini ve Türk usullerine göre hazırlanmış yemekler iftar menüsünü oluşturdu.

Misafirler program sonrası geç saate kadar çay, kahve ve baklava eşliğinde oturup bir arada sohbet etme imkânı buldu.

ha-ber.com/Budapeşte

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.