Lukaşenko Rusya’da

Lukaşenko Rusya’da

ABONE OL
14:28 - 18/02/2022 14:28
Lukaşenko Rusya’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le görüşmek üzere Moskova’ya gitti.

İki ülke liderinin, Ukrayna’nın kuzey sınırı yakında yürüttüğü ortak askeri tatbikatın süresini görüşecekleri belirtildi.

Belarus’un BelTa haber ajansı, Lukaşenko’nun “Yarın alacağımız karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Sonlandırma kararı verirsek 24 saatte sonlandıracağız. Bir ay daha kalsınlar kararı alırsak, bir ay daha kalacaklar. Silahlı kuvvetler ihtiyaç olduğu kadar kalacak” dedi.

Rusya ile Belarus, Ukrayna sınırı yakınında 10 Şubat’tan bu yana askeri tatbikat yapıyor. 20 Şubat’ta sona ermesi beklenen tatbikat, Batı’daki “Rusya, Ukrayna’yı işgal edebilir” endişesini arttırmıştı.

Tatbikat için Rusya Belarus’a iki S-400 hava savunma füze sistemi ve çok sayıda savaş uçağı göndermişti. Tatbikatta her iki ülkenin askeri birliklerinden yaklaşık 30 bin asker yer alıyor.

Rusya, Ukrayna’yı işgal edeceği iddialarını yalanlarken hem Rusya hem de Belarus ortak askeri tatbikat sona erince bölgeden ayrılacaklarını bildiriyor.

VOA tarafından geçilen Lukaşenko Rusya’da haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Lukaşenko Rusya’da haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Lukaşenko Rusya’da haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.