Lufthansa patronu Spohr gözünü turistlere dikti

Lufthansa patronu Spohr gözünü turistlere dikti

ABONE OL
14:44 - 30/01/2021 14:44
Lufthansa patronu Spohr gözünü turistlere dikti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Korona sonrası tatil seyahatleri için beklentiler büyük, buna karşılık iş gezilerinin durumu henüz belli değil.

Lufthansa tatil uçuşları ile güç kazanmayı hedefliyor, seyahat işini daha da genişletmek istiyor.

Lufthansa patronu Karsten Spohr, yeni havayolu projesi ‘Ocean’ı pandemiden önce başlatmıştı, şimdi bu proje hızlandırılacak.

Krizden son derece etkilenen ve ancak devletten aldığı mali yardımlar ile ayakta kalabilen Lufthansa iş seyahatlerinden çok daha hızlı iyileşmesini beklediği turist taşımacılığı işini genişletmek istiyor.

Şu an Almanya’da durumlar çok gergin. Çok sayıda viral mutasyon nedeniyle Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, “Almanya ile hava trafiğini neredeyse sıfıra indirmek” de dahil olmak üzere sert tedbirler almak istiyor.

Ancak tüm araştırmalar korona sonrası Almanların en çok istediği, arzuladığı ve özlemini çektiği şeyin ‘tatile gitmek, yine eskisi gibi sıcak ülkelere uçmak’ olduğu gösteriyor.

Ocean projesi gerçekleşmesini Korona engelledi, fakat çok talihsiz ve yanlış zamanda düşünülmüş olsa da turizm sektörü ile ilgili piyasalarda yakın bir zaman için iyi beklentilerin hakim olması Lufthansa’yı umutlandırıyor.

Lufthansa patronu Karsten Spohr Ocean projesini, şirketi krizden çıkarıp 9 milyar Euro’ya varan devlet yardımını geri ödeme stratejisinin önemli bir unsuru olarak değerlendiriyor. Bu sebepten dolayı Ocean projesinin lansmanı yaz için planlanıyor. (Tourexpi)

Resim: © Lufthansa Group

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.