Lufthansa kış uykusuna giriyor

Lufthansa kış uykusuna giriyor

ABONE OL
11:02 - 27/10/2020 11:02
Lufthansa kış uykusuna giriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İkinci korona dalgası Avrupa’ya ulaşması üzerine Lufthansa patronu Carsten Spohr, operasyonların kış aylarında azaltma kararı aldı.

Lufthansa yönetim kurulu tarafından çalışanlara “Hepimize umut veren bir yazdan sonra, artık neredeyse kilitlenme durumuna eşdeğer bir duruma geri döndük, bu nedenle, 2020/21 kışında iş operasyonlarını azaltmak ve mümkün olduğunca operasyon ve idari alanı Aralık ortasından itibaren kış moduna geçmemiz çok önemli” denildi.

Avrupa ve Amerika’da seyahat kısıtlamalarına ve karantina zorunluluğuna yol açan enfeksiyonların sayısının artmasıyla talebin son günlerde yeniden çökmesi üzerine CEO Carsten Spohr (53) başlangıçta planlanan yüzde 50 yerine bir önceki yılın kapasitesinin maksimum yüzde 25’ini uçabileceklerini duyurdu.

Lufthansa ve gruba bağlı Eurowings, Swiss, AUA Avusturya ve Brussels Havayolları kışın uçması planlanan 125 uçağı yeniden hizmet dışı bırakacak.

Yönetim, yolcu sayısının bir önceki yıla göre yüzde 80’den fazla azalacağını tahmin ediyor. Ayrıca idari çalışanların büyük bir kısmının baharda olduğu gibi Şubat ayı sonuna kadar azami kısa süreli çalışacağı belirtildi.

Lufthansa Yönetim kurulu tarafından pandeminin yıllarca iş dünyasını olumsuz etkilemeye devam edeceği belirtilirken, “yine de, Lufthansa grubundaki 130.000 iş yerinin en az 100.000’ini tutmaya kararlıyız” denildi.

Resim: © Lufthansa Group

TOUREXPI tarafından geçilen İkinci dalga geldi: Lufthansa kış uykusu ve kısa çalışma ile ayakta kalacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İkinci dalga geldi: Lufthansa kış uykusu ve kısa çalışma ile ayakta kalacak haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İkinci dalga geldi: Lufthansa kış uykusu ve kısa çalışma ile ayakta kalacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.