Londra’da yeni yıl kutlaması iptal edildi

Londra’da yeni yıl kutlaması iptal edildi

ABONE OL
10:11 - 22/12/2021 10:11
Londra’da yeni yıl kutlaması iptal edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiltere’de artan COVID-19 vakaları nedeniyle başkent Londra’daki yeni yıl kutlaması iptal edilirken, tiyatrolarda oyunlara ara verildi.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, Omicron varyantın yayılmasını yavaşlatmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduklarını dile getirdi.

Trafalgar Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan etkinliği iptal etme kararı aldıklarını duyuran Han, “Bu, birçok Londralı için çok hayal kırıklığı yaratacak, ancak virüsün yayılmasını azaltmak için doğru adımları atmalıyız” dedi.

Han, bunun yerine canlı yayınla yeni yılın gelişinin kutlanacağını kaydetti.

Bu sene geleneksel Thames Nehri üzerinde düzenlenen havai fişek gösterisinin yerine ilk kez Trafalgar Meydanı’nda biletli kutlama etkinliği yapılması planlanıyordu.

Öte yandan Londra’daki dünyaca ünlü tiyatrolar da gösterilerini iptal etmeye başladı. Tiyatrolardan yapılan açıklamalarda, çalışanlar arasında COVID-19 vakaları görüldüğü ve bu durumun kendilerini ara vermeye mecbur bıraktığı ifade edildi.

İngiltere’de vakalar 90 bini aşarak salgın boyunca görülen en yüksek günlük enfeksiyon sayısına ulaşırken, Londra Belediye Başkanı Sadık Han, Londra’da acil durum ilan etmişti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.