Londra’da Karantina Karşıtı Eylemlerde Çok Sayıda Gözaltı

Londra’da Karantina Karşıtı Eylemlerde Çok Sayıda Gözaltı

ABONE OL
22:51 - 28/11/2020 22:51
Londra’da Karantina Karşıtı Eylemlerde Çok Sayıda Gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiltere’nin başkenti Londra’da Corona virüsü salgını nedeniyle yürürlüğe konan karantina tedbirlerini protesto eylemleri düzenlendi. Polis, kentin farklı noktalarında eş zamanlı olarak düzenlenen karantina ve aşı karşıtı gösterilerde onlarca eylemciyi göz altına aldı.

Göstericiler, salgınla alakalı kısıtlamalara tepkilerini ifade eden pankartlar taşıdı, “özgürlüğü savunun insanlığı savunun”, ““sizi kontrol etmelerine izin vermeyin” şeklinde sloganlar attı.

Polis, kısıtlamaların devam ettiğine ve protesto eylemlerinin de bu kısıtlamalardan muaf olmadığına dikkati çekerek, eylemcileri dağılmaları yönünde uyardı. Gazetecilere kimlik kontrolu yapılması dahil geniş çapta güvenlik önlemlerinin alındığı kentte, polisin uyarılarına uymamakta ısrar eden bazı eylemcilerin kelepçelerle gözaltına alındığı görüldü.

Londra’nın merkezindeki meydan ve caddelerde önceki eylemlere göre güvenlik tedbirlerinin çok daha fazla olduğu, minibüsler dolusu polis ekiplerinin kentin farklı noktalarında devam eden eylemlere sürekli müdahalede bulunduğu gözlendi.

Polis, “Haklarımız Koruyalım” adlı grup tarafından düzenlenen eylemlere katılanlara kısıtlama tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle işlem yapılacağı yönünde sosyal medya üzerinden de duyurular yapmıştı. Eylemler sırasında göstericiler, kendilerine eden müdahale eden polis yetkililerine sert tepki gösterdi.

İngiliz medyasına göre 60’ın üzerinde kişinin göz altına alındığı ve toplamda 300 ila 400 kişinin katıldığı tahmin edilen eylemler hala yer yer devam ediyor.

VOA tarafından geçilen Londra’da Karantina Karşıtı Eylemlerde Çok Sayıda Gözaltı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Londra’da Karantina Karşıtı Eylemlerde Çok Sayıda Gözaltı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Londra’da Karantina Karşıtı Eylemlerde Çok Sayıda Gözaltı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.