Londra’da 10 Günde 4 Bin Yataklı Hastane

Londra’da 10 Günde 4 Bin Yataklı Hastane

ABONE OL
22:38 - 07/04/2020 22:38
Londra’da 10 Günde 4 Bin Yataklı Hastane
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Londra’nın en büyük fuar merkezi 10 günde 4 bin yataklı Corona uzmanlık hastanesine dönüştürüldü. Yüz bin metrekare alanıyla ExCel London, AbuDabi Emirliği’nin ‘Ulusal Fuarlar İşletmesi’ olarak 2000 yılından beri Thames nehrinin eski rıhtımlar bölgesinde hizmet veriyordu.

Normal takvimde bu hafta evlilik fuarı düzenlenmesi planlanan fuar alanında, gelinlikler, düğün konseptleri yerine bugün, 4 bin hastane yatağı ve solunum cihazı yerleştirildi. İşe 500 hasta kapasitesiyle başlayacak uzman korona hastanesinin sağlık görevlisi ve gönüllülerden oluşan 16 bin çalışanı olacak. Açılışını Prens Charles’ın hasta olmasına rağmen uzaktan video konferansıyla yaptığı merkez, bu haftadan itibaren hasta kabulüne başladı.

Dev hastaneye, hemşirelikte gösterdiği fedakarlıklar ve enfeksiyon, bulaşıcı hastalıklar gibi konularda çalışmalarıyla, meslek tarihinde iz bırakan Florarence Nightingale’in adı verildi.

Hastanenin Müdürü Nathalie Forest, ülkede çok az yoğun bakım ünitesi olduğundan yakındı, “Toplamda şimdi yapmaya çalıştıkları koğuşu dahi doldurmayacak kadar az” dedi. Forest, merkezi düzenlerken “geçmişe dönüp Florence Nightingale gibi düşünmeye çalışıyoruz; eğer hastalar gözümüzün önünde olursa onlara anında müdahale şansımız da olur,” dedi.

Hastanede İngiliz ordusu çalıştı

Boş bir kapalı alanı, sadece 10 günde bu hale getirmede İngiliz Kraliyet Ordusu, istihkam ve sıhhiye birlikleri de görev aldı. Binbaşı Chris Anderson, Afganistan, Balkanlar ve Amman’daki sahra hastaneleri inşa sürecindeki deneyimlerini buraya aktardıklarını anlattı. Binbaşı Anderson, “büyük bölümünü ordu personeli ve İngiliz Ulusal Sağlık Hizmetleri’nin (NHS) çalışanlarıyla birlikte tamamladık,” dedi. Herkesin görevine bağlı, saygılı, uyum içinde çalıştığını söyledi.

Hastalığı atlatıp video konferansla da olsa açılışı yapan Prens Charles sağlık çalışanlarının ve Kraliyet Ordusunun emeklerini övdü. Karantinanın ardından işbaşı yapan Sağlık Bakanı Matt Hancock ve diğer NHS yetkililerinin sosyal mesafeye uygun dizilişi dikkat çekti.

London ExCel’in Abu Dabili patronu, masraflarına katkıda bulunma sözü de vererek dev mülkten kira almayacağını açıkladı.

Fuarın civarındaki normal bir günde yer bulmakta zorlanılacak yeme içme mekanları, City Havalimanı, otel ve plazaların sessizliği de dikkat çekiciydi. Büyük paraların kazanıldığı dev fuar alanı artık can kurtarma merkezi oldu.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.