Londra Üniversitesi Akademisi işçilerinden grev kararı

Londra Üniversitesi Akademisi işçilerinden grev kararı

ABONE OL
16:29 - 07/11/2019 16:29
Londra Üniversitesi Akademisi işçilerinden grev kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Büyük Britanya Bağımsız İşçi Sendikası, yapılan oylamayla Londra Üniversitesi Akademisi’nde greve gitme kararı aldı. Grev, yönetimin 2017’de taşeron işçileri kadroya geçirme konusunda verdiği sözün yerine getirilmemesi üzerine yapılıyor.

Londra Üniversitesi Akademisi’nde (UCL) taşeron işçiler greve gitme kararı aldı.

Büyük Britanya Bağımsız İşçi Sendikası (IWGB) tarafından yapılan oylamayla alınan karara göre işçiler, 19 Kasım tarihinde Londra’nın en büyük üniversitesi olan UCL’de greve başlayacak.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, sendika üyesi 300 işçiyle taşeronlaşma ve esnek saatlere karşı grev oylamasına gidildiği bildirildi. Açıklamada grevde taşeron firma olan Axis ve Sodexo işçilerinin UCL’nin kendi işçileriyle aynı koşulları talep edeceği söylendi.

IWGB’nin Londra Üniversitesi’yle Eylül 2017’de yaptığı anlaşmaya göre, taşeron işçileri Temmuz 2018’e kadar kurum içine dahil olacaktı. IWGB, söz konusu anlaşmanın imzalanmasından bu yana işçilerin yalnızca yüzde 10’unun kuruma dahil edildiğini, ve geri kalan işçilerin kuruma alınmasına ilişkin somut bir plan sunulana kadar boykotun devam edeceğini kaydetti.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.