Londra Polisi: 'Bu Bir Terör Olayı'

Londra Polisi: 'Bu Bir Terör Olayı'

ABONE OL
21:15 - 29/11/2019 21:15
Londra Polisi: 'Bu Bir Terör Olayı'
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiltere’de Londra Köprüsü’nde yaşanan olaya ilişkin ayrıntıların bir kısmı netleşti. Londra Emniyeti Terörle Mücadele Birimi Komiseri düzenlediği basın toplantısında olayı terör saldırısı olarak niteledi.

Yetkili olay yerinde vurularak öldürülen şüphelinin üzerindeki patlayıcı düzeneğin sahte olduğunu düşündüklerini belirtti. Olay yerinin bir süre daha güvenlik çemberi içinde kalacağını söyleyen yetkili basın toplantısında soru almadı.

Olayda birden fazla kişinin bıçaklı saldırıda yaralandığı belirtiliyor. Londra Emniyeti yetkilisi ise herhangi bir sayı vermedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “Olayla ilgili düzenli olarak güncel bilgileri alıyorum. Polis ve acil durum ekiplerine olaya anında müdahale ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi. Seçim bölgesini ziyaretini yarıda kesen Boris Johnson Başbakanlık konutuna döndü.

Sosyal medya platformlarında paylaşılan 14 saniyelik olaya ilişkin bir görüntüde üç polis memurunun kaldırımda yerde uzanan bir kişiden uzaklaşırken ve iki polisin de hareket ettiği anlaşılan kişiye silah doğrulttuğu görülüyor.

Londra Köprüsü’nde 2017 yılı Haziran ayında üç saldırgan bir minibüsle yayaların arasına dalmış daha sonra da civardaki insanlara saldırarak sekiz kişinin ölümüne neden olmuştu.

Bu ay başında İngiltere ulusal terör tehdidini “ciddi” kategorisinden en düşük seviye olarak bilinen “önemli” kategorisine indirmişti.

Londra’daki olay, önümüzdeki hafta 4 Aralık’ta yapılacak NATO Liderler Zirvesi öncesine denk geldi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.