Lavrov: “Rusya’ya Kalırsa Savaş Olmaz”

Lavrov: “Rusya’ya Kalırsa Savaş Olmaz”

ABONE OL
15:14 - 28/01/2022 15:14
Lavrov: “Rusya’ya Kalırsa Savaş Olmaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna krizine ilişkin açıklamalarda bulundu ve ülkesinin savaş istemediğini söyledi. Lavrov, “Eğer bu Rusya’ya ait bir karar olacaksa savaş olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Lavrov, ülkesinin Ukrayna’yla bir savaş istemediğini, ancak kendilerinin güvenlikle ilgili çıkarlarının da kabaca gözardı edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Rusya’da yayın yapan bir radyo kanalına röportaj veren Lavrov, Batılı ülkelerin Rusya’nın çıkarlarını görmezden geldiklerini kaydetti. Lavrov, şu aşamada en azından Rusya’nın taleplerine ABD ve NATO tarafından yazılı bir yanıt verilmiş olmasını da olumlu değerlendirdiğini dile getirdi. Rusya’ya verilen yanıtta neler olduğuna ilişkin ayrıntı paylaşmayan Lavrov, buna karşın ABD’nin yazılı önerilerinin NATO’nunkilerden daha iyi olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov İsviçre’de biraraya gelmişler ve Ukrayna krizini görüşmüşlerdi.

Bir süre önce ABD Dışişleri Bakanı Blinken’la biraraya gelen Lavrov, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeniden Blinken’la görüşmelerini beklediğini söyledi.

Rusya-Ukrayna gerginliğiyle ilgili olarak bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le telefon görüşmesi yapması bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Lavrov: “Rusya’ya Kalırsa Savaş Olmaz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Lavrov: “Rusya’ya Kalırsa Savaş Olmaz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Lavrov: “Rusya’ya Kalırsa Savaş Olmaz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.