Laschet’ten Almanya’da yaşayan Türklere çağrı

Laschet’ten Almanya’da yaşayan Türklere çağrı

ABONE OL
13:40 - 24/09/2021 13:40
Laschet’ten Almanya’da yaşayan Türklere çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanca – Türkçe Radyo Metropol FM’de canlı yayına katılan ve seçimden önce son röportajını veren CDU/CSU’nun Başbakan Adayı Armin Laschet: “Alman-Türklerin oyları şimdi her zamankinden daha önemli”.

Federal Maliye Bakanı ve SPD’nin Başbakan adayı Olaf Scholz’un ardından Birlik Partileri CDU/CSU’nun Başbakan adayı Armin Laschet, seçimden önce son röportajını Metropol FM’e verdi. Laschet katıldığı canlı yayında seçimde Türk kökenli vatandaşların vereceği oyların çok önemli olduğuna işaret etti.

Röportajında, Alman-Türk dinleyicilere seslenen Laschet,  kimsenin sağcı şiddete karşı sessiz kalınmaması ve karşı durulması gerektiğini dile getirdi. Bunun hem politikacıların hem de tüm vatandaşların sahip olduğu bir vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çeken Başbakan adayı, bu nedenle vatandaşların mutlaka oylarını kullanmaları çağrısında bulundu.

Armin Laschet, Almanya’daki en büyük göçmen toplumu olan Alman- Türklerin daha fazla siyasi katılım göstermesini istedi. Federal Meclis ve eyalet parlamentolarında göçmen kökenlilerin oran olarak az temsil edilmemesiyle ilgili bir soru üzerine CDU Lideri ve Başbakan adayı Laschet, göçmen kökenli vatandaşların siyasi partiler içinde daha etkin yer almaları gerektiğini söyledi.

Armin Laschet, Başbakan olması halinde ilk 100 gün programıyla ilgili olarak ise bu sürede öncelikle aile, güvenlik ve çocukları korumayla ilgili hedeflerini hayata geçirmek olduğunu belirtti.

Başbakan adayı Laschet, izleyicilerin konut politikaları hakkındaki bir sorusuna, bürokrasiyi azaltarak daha fazla konut inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Laschet böylece daha uygun fiyatlı konutlar yapılabileceğini dile getirdi.

Canlı yayınlanan röportajında Laschet, ileri yaşlarda yoksulluğun önüne geçilmesi için güçlü bir emeklilik sistemi olmasını savundu.

Laschet ile yapılan röportajda ağırlıklı olarak çifte vatandaşlık, pahalı kiralara ve konut sorunu, vergi politikaları ve iç güvenlik konularına yer verildi.

Haber Metropol FM Redaktion: Mesut Hastürk/Fotoğraflar Münir Bağrıaçık

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.