Laschet: Göçmenler siyasi partilerde daha fazla sorumluluk almalı

Laschet: Göçmenler siyasi partilerde daha fazla sorumluluk almalı

ABONE OL
23:52 - 26/05/2021 23:52
Laschet: Göçmenler siyasi partilerde daha fazla sorumluluk almalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hristiyan Demokrat Birlik partisi genel başkanı ve Başbakan adayı, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet Almanca-Türkçe radyo kuruluşu Metropol FM’e özel bir röportaj verdi.

CDU genel Başkanı Armin Laschet özel röportajında; korona pandemisi dönemimde temel haklara yönelik kısıtlamalardan, iş ve siyaset dünyasındaki kültürel çeşitliliğin öneminden söz etti.

Aşı olmayanlar da temel haklarını kullanabilmeli

Korona kısıtlamalarıyla ilgili konulara değinen Armin Laschet, „Ben her zaman sadece aşı olanların temel hakları tekrar kullanması düşüncesine karşı oldum.

Politikacılar olarak temel hakların herkes tarafından tekrar kullanılmasına olanak sağlamak amacıyla insidans değerinin düşürülmesi için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız “şeklinde konuştu. Lacshet, aşının zorunlu olmayacağını belirterek, aşı olmak istemeyenlerin kararlarına saygı duyulması gerektiğinin altını çizdi. Armin Laschet bu görüşüne rağmen aşı olunmasından yana olduğunu söyledi. CDU genel Başkanı test zorunluluğu uygulamasının ise ancak indidans değerinin sıfıra gerilemesiyle mümkün olacağını dile getirdi.

Virüsün yayılmasından göçmenleri sorumlu değil

Lasceht, şehirler ve şehirlerin kalabalık merkezlerinde özellikle daha fazla göçmen kökenlilerin salgından etkilendiği yolundaki iddiaların sorulması üzerine „Pandemi bir göçmen ya da dini inanç meselesi değildir, bunun sosyal nedenleri vardır. “ ifadesini kullandı. CDU genel Başkanı „Biz Köln’de, çok kalabalık yerleşim olan semtlerde insidans değerinin 400-500’e çıktığı, villa olan bölgelerde ise sıfıra indiği durumu yaşadık. “ dedi.

Göçmenler siyasi partilerde daha fazla sorumluluk almalı

Armin Laschet röportajında Almanya’da yaşayan en büyük göçmen topluluklarından olan Türkler için daha fazla sitesi katılım istedi. Bu çerçevede „Alman siyasi yelpazesinde neden yeterince göçmen kökenlinin temsil edilmediği yolundaki bir soruya karşılık Laschet, göçmen vatandaşlara Almanya’da siyasi partilerde daha etkin çalışması önerisinde bulundu.

CDU Genel Başkanı „Tüm eyalet teşkilatlarda partilere üye olan ve aday olmaya hazır daha fazla sayıda insan ihtiyaç var. Bunun için hepimizin daha fazla çaba göstermesi gerekir. CDU’nun da ülkedeki gerçekliği daha güçlü yansıtmak için farklılıkları ve çeşitliği içinde daha fazla barındırması gerekir.“ dedi.

CDU genel Başkanı ve Başbakan Adayı Armin Laschet ayrıca Almanya’daki Türklerin girişimciliğini de övdü. Laschet buna korona virüse karşı aşı geliştirme başarısı gösteren BioNTech firmasının kurucusu Uğur Şahin ve Özlem Türeci’yi örnek verdi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.