LAİK CUMHURİYETİ YAŞATACAĞIZ!

LAİK CUMHURİYETİ YAŞATACAĞIZ!

ABONE OL
21:46 - 28/10/2021 21:46
LAİK CUMHURİYETİ YAŞATACAĞIZ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

19 Mayıs 1919 da Ülkemizi işgal eden Emperyalizme karşı başlatılan Kurtuluş Savaşı 9 Eylül 1922 de işgalcilerin İzmir’de denize dökülene kadar sürmüştü.

Kurtuluş Savaşı, sadece işgalci Emperyalistlere karşı değil, sarayı karşılığında, işgalcilere teslim olan Hanedana ve onların ihanet güçlerine karşı da verilmiştir.

Kurtuluş Savaşı, cephede Türk Ordusu, Halk Temsilcilerinin oluşturduğu  Büyük Millet Meclisinin kararlarıyla yürütülerek, Parlamenter Demokrasinin de temelleri atılmıştı.

Vatan kurtarılmış, hanedan ve işbirlikçi hainler işgalcilere sığınmış, onlarla birlikte hazineyi de boşaltarak ülkeden kaçmayı yeğlemişlerdi.

29 Ekim 1923 yılında, Büyük Millet Meclisi, Bağımsızlık Savaşını kazanan halkına yakışır halkın kendi kendini yönetim biçimi olan Cumhuriyet’i kabul etti.

Daha sonra Cumhuriyeti Laiklik ile taçlandırarak başta Ulusumuz olmak üzere Türk Gençliğine emanet etmişti.

Savaştığı ülke yöneticilerinin ‚‘‘ Yüzyılın Dehası‘‘ ilan ettiği Mustafa Kemal Atatürk, geleceği görerek: ‘‘İktidara sahip olanlar gaflet ve delalet, hatta ihanet içinde olabilirler!‘‘ Demişti.

Bugün Türkiye bu ihanetle karşı karşıyadır.

Bu şartlar altında kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızı, sonsuza dek yaşatmak için demokratik mücadelemizi birlikte verme kararlılığını sürdürmek zorundayız.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun!

Yıldız AKALIN
Türkiye Sosyaldemokratları Derneği (TSD)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.