“Kibele´nin Kızları” Almanya ve Türkiye`de sahne alacak

“Kibele´nin Kızları” Almanya ve Türkiye`de sahne alacak

ABONE OL
23:47 - 06/03/2022 23:47
“Kibele´nin Kızları” Almanya ve Türkiye`de sahne alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İlk kez 8 Mart 2020 tarihinde Berlin UFA Fabrik’de sahnelenen, büyük ilgi gören ve pandemiden dolayı gösterimine ara verilen “Kibele´nin Kızları” Berlin`de yeniden sahne alacak.

Berlin Türk Musikisi Konservatuarı`nın yapımcılığını üstlendiği, Kadir Has Üniversitesi Sinema Televizyon bölümü mezunu, sanat kültür danışmanı, senaryo yazarı ve yönetmen Arda Eşberk`in sahneye koyduğu ve koreografisini Sinem Özyavuz’un yaptığı “Kibele´nin Kızları”  oyunu 20 Mart 2022 tarihinde önce Berlin’de, ardından Türkiye ve Almanya’nın birçok kentinde sahne alacak.

Berlin Türk Musikisi Konservatuarı Yöneticisi Halime Karademirli`nin yapımcılığını üstlendiği gösterinin tanıtım ve basın toplantısında konuşan senaryo yazarı ve yönetmen Arda Eşberk ile  koreografist Sinem Özyavuz, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen „Kybele’s Töchter “ “Kibele´nin Kızları”   gösterisi ile insanlık tarihinin her döneminde, yaşamın her alanında   sayısız zorluklarla karşılaşılmasına ve engellenmesine rağmen yılmadan usanmadan büyük mücadeleler vererek, kültür, sanat, resim, moda, tıp, gibi saymayla bitmeyen başarılar elde eden dünya kadınlarının sergilendiği muhteşem bir gösteri sunacaklarının altını çizdiler.

‘Kibele ve Attis’in Aşkı’`nı konu olarak işlendiği mitolojik hikâyenin bir kısmının sahneye taşındığı eserin başrol oyuncusu Sinem Özyavuz`un dans grubunun renk katacağına işaret eden BTMK Yöneticisi Halime Karademirli, “Korona sürecinin bir nebze de olsa rahatlaması nedeniyle oyunumuz önce Berlin’de 20 Mart 2022 tarihinde Ernst Reuter Saal’de sahnelenecek, ardından Türkiye ve Almanya’nın birçok kentinde sahne alacak. Tüm sanatseverleri bu muhteşem gösteriye bekliyoruz” dedi.

İlk olarak Berlin`de sergilenecek olan gösterinin yazar ve yönetmenliğini Arda Eșberk, Koreografi ve dans Sinem Özyavuz yapıyor. Sahne alan oyuncular: Çiğdem Özkurt Spickermann, Didem Işık, Muhterem Çen, Nihan Dilek, Gülşen Mantaş,  Gülay Basaran ve Şirin Tüfekçi

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.