Kuzey Kore Lideri'nin Sağlık Durumu Konusunda Soru İşaretleri

Kuzey Kore Lideri'nin Sağlık Durumu Konusunda Soru İşaretleri

ABONE OL
17:10 - 21/04/2020 17:10
Kuzey Kore Lideri'nin Sağlık Durumu Konusunda Soru İşaretleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’un sağlık durumu konusunda soru işaretleri dünya gündemini meşgul ediyor. Dün akşam saatlerinde Amerikan haber kanalı CNN, Kuzey Kore Lideri’nin geçirdiği bir ameliyat sonrasında durumunun kritik olduğunu iddia etti.

CNN, haberini istihbarat örgütü yetkililerine dayandırdı. Bloomberg televizyonu da ismini açıklamadığı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Beyaz Saray’a da Kim Jong Un’un ameliyat sonrası sağlık durumunun kötü oldupuna dair bilgi verildiğini öne sürdü.

Güney Kore hükümetinden iki yetkiliyse CNN kanalında verilen haberi doğrulamadı ve Kuzey Kore tarafında sıradışı bir durum gözlenmediğini açıkladı.

Çin Komünist Partisi’nden bir yetkili de Reuters Haber Ajansı’na, Kuzey Kore Lideri’nin durumunun kritik olduğuna inanmadığını söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, Kuzey Kore Lideri’nin sağlık durumuna ilişkin haberleri duyduklarını, kaynağın ne olduğunu bilmediklerini söyledi ancak başka bir yorumda bulunmadı.

Kim Jong Un’un, 15 Nisan tarihinde ülkenin kurucusu ve dedesi Kim Il Sung’un doğumgünü kutlamalarına katılmamış olması sağlık durumu hakkındaki spekülasyonları arttırdı.

Kim Jong Un’un kalp sorunu ve obezite sorunlarının olduğu ifade ediliyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.