Kuzey Bavyera’da DİTİB’te yeni yönetim

Kuzey Bavyera’da DİTİB’te yeni yönetim

ABONE OL
17:45 - 10/01/2022 17:45
Kuzey Bavyera’da DİTİB’te yeni yönetim
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Bavyera Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DITIB) Eyalet Başkanlığı 7 Kasım 2021 Pazar günü Ditib Röthenbach Imam-ı Azam Camiinde gerçekleştirdiği Genel Kurulu’nda yeni Yönetim Kurulu’nu seçti. 

 

Ditib Eyalet Gençlik, Eyalet Kadın ve Eyalet Veliler Birliği kollarının seçim ve yönetim kurulu başkanlıklarının belirlenmesinden sonra Ditib Eyalet Birliği Yönetim Kurulu 09.01.2022 Pazar günü yapılan toplantıda görev dağılımı şu şekilde oluştu.

 

Kuzey Bavyera Ditib Eyalet Birliği:

 

Başkan, UĞUR CANKURT

Başkan Yardımcısı; GÜLAY ARIK

Başkan Yardımcısı, CEMİL KİMYACIOĞLU

Muhasip, KEMAL SAPKAYA

Sekreter, REFET AVCI

 

Yönetim Kurulu Üyeleri;

 

Eyalet Gençlik Birliği Başkanı, HİLAL ERENSOY

Eyalet Kadın Birliği Başkanı, ÖZLEM ÖDEMİŞ

Eyalet Veliler Birliği Başkanı, SEMA YILMAZ

 

DITIB Eyalet Birliği Başkanlığına seçilen UĞUR CANKURT yaptığı konuşmada şöyle dedi.

 

‘Öncelikle Kuzey Bavyera Ditib camiası tüm yönetim kurulu üyelerine, muhterem Din Görevlerine ve Dernek Başkanlarına şükranlarımı sunarım. Katkı ve hizmetlerinden ötürü önceki yönetime teşekkür ederim. Seçilen kardeşlerime yüce Allah’tan muvaffakiyetler dilerim. Dinimizi, camiamızı ve milletimizi en güzel şekilde temsil etmeyi ve ihlas ile hizmet edebilmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Görev süremiz içerisinde yüce Rabbimizin inayetiyle din hizmetleri yanında sosyal, gençlik ve kadın çalışmaları ile İslam din dersi, manevi rehberlik, tanıtım ve kültürel faaliyetlerde Ditib Eyalet Birliği olarak daha aktif çalışma gayreti içerisinde olacağız inşallah.

Bu bağlamda DİTİB dini cemaat sorumluluğunu faaliyetlerimizin merkezine yerleştirerek dini cemaat ve kamu tüzel kişiliği statüsünün tanınması süreçlerini canlandırmak ve ilerletmek için gerekli adımları atılacaktır.

DITIB Eyalet Birliği olarak din dersi ve İslam İlahiyatı konularında katkılarımızı sunacak, anayasal zemine uygun İslam itikadına dayalı din dersinin verilmesi talebinde bulunacak ve dini cemaat olarak tanınma süreçlerini sürdüreceğiz.

Bu süreçlerde DİTİB, Bölgemizdeki diğer İslami cemaatlerle iş birliği imkanlarını geliştirecek ve daha da güçlendirecektir.

Resmî Kurumlar ve Gayr-ı müslim cemaatlerle olan ilişkiler de çalışmalarımızın ayrı bir ağırlık noktasını oluşturacaktır.

Değişen ihtiyaçlar ve yeni sorun alanları dikkate alınarak, çocuk ve gençlik çalışmaları, Müslüman kadınların toplumsal katılımlarının güçlendirilmesi veya her geçen gün daha önemli hale gelen yaşlıların desteklenmesi gibi hizmet alanlarında cami dernekleriyle yoğun bir iletişimde bulunulacaktır.

Tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.’

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.