Kuzey Akım 1’de Tadilat Kesintileri Başlıyor

Kuzey Akım 1’de Tadilat Kesintileri Başlıyor

ABONE OL
20:07 - 30/08/2022 20:07
Kuzey Akım 1’de Tadilat Kesintileri Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın devlet enerji şirketi Gazprom, Almanya’ya doğalgaz akışını bu gece itibariyle kesiyor. Enerji piyasaları hakkındaki gelişmeleri paylaşan Seeburger isimli platformun duyurduğuna göre, Kuzey Akım 1 hattı, yapılacak tadilatın ardından 3 Eylül’de yeniden faaliyete geçecek.

Baltık Denizi’nin altın geçen ve Almanya’ya doğalgaz taşıyan hattın bakımının Moskova ve Brüksel arasındaki enerji tedariki konusunda tartışmalar sürerken yapılması dikkat çekiyor.

Gazprom şirketi, bu ayın başlarında hatta bakım yapılacağını duyurmuş ama net bir tarih vermemişti.

Kremlin’in kontrolundaki şirket, Rus gazını Almanya’ya taşıyan en büyük boru hattı olan Kuzey Akım 1’deki akışı, arızalı ekipman gibi gerekçelerle kapasitesinin yüzde 20’sine düşürmüş durumda.

Rusya’dan doğalgaz çıkışını sağlayan diğer hatlarda da Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat’tan bu yana çeşitli gerekçelerle kesintiler yaşanıyor.

Boru hattındaki gaz akışı 31 Ağustos gecesi yerel saatle saat 2’de Rusya bakım gerekçesiyle Temmuz ayında da 10 günlük bir gaz kesintisi yapmıştı.

Kremlin yaptırımları gerekçe gösterdi

Rusya Kuzey Akım 1 üzerinden kapasitenin yalnızca yüzde 20’si oranında gaz Avrupa’ya gaz sevkiyatı yapıyor. Bu kesintinin önümüzdeki haftalarda da sürmesinden endişe ediliyor.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise bugün yaptığı açıklamada, Kuzey Akım 1 üzerinden gaz tedarikinin önündeki tek engelin Batı’nın yaptırımlarından kaynaklanan teknolojik sorunlar olduğunu söyledi.

Yaptırımlar nedeniyle Kuzey Akım 1 boru hattındaki bakım çalışmalarının sekteye uğradığını söyleyen Peskov, “Yaptırımların yol açtığı teknolojik sorunlar dışında hiçbir şeyin tedariki engellemeyeceğine dair güvenceler söz konusu” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Kuzey Akım 1’de Tadilat Kesintileri Başlıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kuzey Akım 1’de Tadilat Kesintileri Başlıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kuzey Akım 1’de Tadilat Kesintileri Başlıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.