'Kushner bin Selman'a Kaşıkçı'yı tutuklama izni verdi'

'Kushner bin Selman'a Kaşıkçı'yı tutuklama izni verdi'

ABONE OL
15:22 - 04/11/2019 15:22
'Kushner bin Selman'a Kaşıkçı'yı tutuklama izni verdi'
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’in geçen yıl Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman’a Cemal Kaşıkçı’yı tutuklama izni verdiği iddia edildi.

İngiltere’de yayımlanan haftalık dergi The Spectator, geçen yıl Suudi Arabistan’ın İstanbul konsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya ilişkin yeni bir iddia ortaya attı.

İddiaya göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, söz konusu cinayet öncesi Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman’a Cemal Kaşıkçı’yı tutuklama izni verdi.

Dergi, ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi’nin söz konusu iddianın farkında olduğunu ve iddiaya ilişkin yeni bir inceleme başlatma planı olduğunu kaydetti.

Dergi, aynı zamanda Türk istihbaratının Kushner ile Muhammed bin Selman arasındaki telefon görüşmesini yakaladığını ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyinden çekilmesi için bu görüşmeyi kullanarak Trump’a baskı yaptığını ileri sürdü.

Kushner’in, Suudi Veliaht Prensiyle yakın bir bağı olduğu biliniyor.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.