Kürk Üretim Tesisinde Hayvandan İnsana Corona Virüsü Bulaştı

Kürk Üretim Tesisinde Hayvandan İnsana Corona Virüsü Bulaştı

ABONE OL
00:59 - 21/05/2020 00:59
Kürk Üretim Tesisinde Hayvandan İnsana Corona Virüsü Bulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Hollanda’da kürk üretimi için vizon yetiştirilen bir tesiste çalışan bir kişinin hayvanlardan Corona virüsü kaptığı açıklandı. Hollanda Tarım Bakanı, parlamentoya yazdığı mektupta konuya ilişkin bilgileri paylaştı.

Vizon yetiştiriciliği yapılan tesislerde ilk olarak Nisan ayında bazı hayvanlarda nefes alma zorluğu görüldüğü bildirilmişti. Bunun üzerine konuyla ilgili araştırma yapıldı.

Tarım Bakanı Carola Schouten, daha önce kendileri tarafından da doğrulanan, virüsün insandan hayvana bulaşabildiği ama tekrar hayvanlardan insana bulaşmadığı bilgisinin yanlış olduğunu belirtti. Bakan Schouten, bu konuda Hollanda Ulusal Kamu Enstitüsü’nün de çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

Hollanda’da üretilen vizon kürklerinin Türkiye, Çin, Kore ve Yunanistan’a satıldığı biliniyor. Hayvan hakları savunucularının baskısı üzerine Hollanda 2013 yılından bu yana yeni vizon çiftliği açılmasına izin vermiyor. Mevcut çiftliklerin de 2024 yılına kadar kapanması kararı alınmıştı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.