Kumluca Yağlı Güreşleri pandemi önlemleri altında yapıldı

Kumluca Yağlı Güreşleri pandemi önlemleri altında yapıldı

ABONE OL
00:47 - 24/05/2021 00:47
Kumluca Yağlı Güreşleri pandemi önlemleri altında yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kumluca Geleneksel Yağlı güreşleri pandemi önlemleri altında yapılırken başpehlivanlığı Orhan Okulu kazandı.

Pandemi nedeniyle geçen yıl düzenlenmeyen 22. Kumluca Yağlı Güreşleri 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Yağlı güreşlere PCR testi yapılan bin 300 güreşçi katıldı.

Etkin önlemler altında yapılan güreşlere Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz ile ilçe belediye başkanları ve protokol üyeleri katıldı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı yaptığı konuşmada, koronavirüs salgını nedeniyle güreşlerin geçen yıl yapılamadığını anımsattı. Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’2021 yılının ilk yağlı pehlivan güreşlerimizi Kumluca’mızda başlatıyoruz. Güreş camiasına hayırlı uğurlu olsun. Ata sporumuz olan geleneksel yağlı pehlivan güreşlerini bir sezon aradan sonra Kumluca ilçemizde yeniden gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 1300 pehlivan, ata sporumuz olan yağlı güreş müsabakalarında mücadele etti. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde müsabakalara katılan pehlivanlara tek tek koronavirüs testi yapıldı. Ayrıca yine tedbirler kapsamında seyirci almadık. İnşallah seneye seyircilerimizle birlikte güreşleri izleriz. Müsabakalarda başarılı olan ve güreşlere katılan bütün sporculara teşekkür ediyorum.”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de alana inerek güreşçileri selamladı ve başarı diledi. Başkan Böcek, ‘’Güreş hasreti artık sona erdi. Güreşlerin pandemi sonrası ilk kez Kumluca güreşleri ile açılmasından mutluluk duydum. 27 yıldır ata sporu güreşe siyaset üstü yaklaşarak, kimseyi ötekileştirmeden her türlü desteği verdik. Çok güzel bir gün yaşadık. Güreşleri özlemişiz, heyecanla izledik” dedi.

Başpehlivanlık için Manavgat Belediyesi güreşçisi Serhat Gökmen ile Muratpaşa Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu mücadele etti. Çekişmeli geçen güreş sonunda Orhan Okulu rakibini yenerek başpehlivanlığı kazandı.

Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Başpehlivan Orhan Okulu’ya birlikte altın kemer taktı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.