Kumbaralarını depremzedeler için açtılar

Kumbaralarını depremzedeler için açtılar

ABONE OL
15:49 - 02/03/2023 15:49
Kumbaralarını depremzedeler için açtılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaleti Ostfildern beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Nuru Osmaniye Camii’nin Kur’an kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları depremden etkilenen kardeşleri açtı.

Kumbaralarını depremzedeler için açtılar
‘GURUR DUYMALILAR’
Dernek Başkanı Yaşar Genç de bağışta bulunan çocukları karşıladı, örnek davranışlarından dolayı çocuklara teşekkürlerini iletti. Genç, “Minikler harçlıklarını biriktirmiş, kumbarasına koymuş getirmiş. Belki de kendilerine hayalini kurdukları bir şeyleri alacaklardı ama tercihlerini evleri yıkılan veya ağır hasarlı olması nedeniyle evlerine giremeyen kardeşleri için kullandılar. Anne ve babalarına çok teşekkür ediyorum. Böyle bir evlat yetiştirdikleri için gurur duymalılar” diye konuştu. Genç ayrıca, depremin yaralarını sarmak için hafta sonu düzenledikleri hayır çarşısında satışlardan elde ettikleri 70 bin Euro nakdi yardımı depremzedelere gönderdiklerini ifade etti.
8 yaşındaki Emir ile 9 yaşındaki Belinay da duygularını şöyle dile getirdi: “Bizler sıcak ortamda oturuyoruz. Ama depremde evleri yıkılan kardeşlerimizin bu imkânları yok. Kardeşlerimizin evleri yapılana kadar sıcak bir ortamda yaşamalarını sağlamak için kumbaralarımızda biriktirdiğimiz harçlıklarımızla destek olmak istedik.”

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.