Küçük ve butik oteller de aşı programına alınsın

Küçük ve butik oteller de aşı programına alınsın

ABONE OL
21:42 - 14/03/2021 21:42
Küçük ve butik oteller de aşı programına alınsın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Turizm sektöründe aşılama programına 30 oda altındaki küçük oteller ile butik otellerin de alınması istendi.

Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) eski başkanı ve Tuncer Garden Otel işletmecisi Ali Nail Kılıç, 30 oda altındaki küçük ve butik otellerin turizm aşı programı kapsamına alınmamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kılıç, pandemi nedeniyle turizmcilerin yaklaşan sezon döneminde öncelikli aşılanma konusunda yapılan taleplerin olumlu bulunarak hayata geçirilmesinin sektör tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Kılıç, şunları kaydetti.

‘’Ancak, alınan bu karar, skandal sayılacak bir uygulamayı da beraberinde getirmiştir. Alınan bu karar göre Güvenli Turizm sertifikası olmayan 30 oda altındaki konaklama tesislerinde aşılama yapılmayacak. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli ve daha da kolaylaştırıcı uygulamalara gidilmelidir. Bu uygulama küçük ve butik otellere birçok konuda zarar verecek. Bunların başında satış ve pazarlama gelmektedir. Sonuç olarak küçük oteller olumsuz bir algıya neden olacak. Dolayısı ile aşı programı yapılmış büyük oteller ve aşı sistemi dışında kalmış küçük oteller olarak iki farklı taraf olacak. Bu da misafir tercihinde ve satış-pazarlamada ağır sonuçlara neden olacaktır.’’

Bu uygulamanın küçük ve butik otellerin yoğun olduğu bölgelerde de olumsuz sonuçlar ortaya çıkaracağını öne süren Ali Nail Kılıç, ‘’Özellikle pandemi nedeniyle son dönemde tercih edilen küçük oteller ve bölgeler aşı programı dışında kaldıkları için çok olumsuz bir algıya maruz kalacaklardır’’ dedi.

Küçük otellerin turizmin kılcal damarları olduğunu anlatan Kılıç, şöyle devam etti.

‘’Genellikle her şey dahil sistemin dışında bir turizm faaliyeti içinde olan, turizmin kılcal damarları küçük oteller, bulundukları yerde yerel ekonomiye çok önemli katkılar sağlamakta, diğer turizm paydaşlarına ve şehir ekonomisine azımsanmayacak faydalar sunmaktadır. Gerek pandemi, gerekse yıllardır yaşadıkları sorunlarla ayakta kalmaya çalışan küçük otel, pansiyon ve küçük oteller bu sorunla birlikte ciddi bir durumla daha karşı karşıya kaldı. Bir an önce bu hatadan dönülerek, ayrıştırıcı ve küçük otellere ciddi zarar verecek bu uygulamadan vazgeçilmelidir.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Tamam tamam alınsın da, AKP iktidar hükümeti insanları Covid 19 bahanesiyle fişleyecek. Kişisel Verileri toplayarak acaba kimlere nasıl ve hangi amaçla satacak hiç bilen varmı?
    https://register.health.gov.tr/#

    Yanıtla
    +0
    -0