DOLAR

32,3298

0.24%
EURO

35,0924

-0.12%
ALTIN(gr)

2.286,25

0,40%
BİST 100

8969.64

0,40%
Kripto Para Borsası Thodex’e Soruşturma

Kripto Para Borsası Thodex’e Soruşturma

ABONE OL
22:25 - 22/04/2021 22:25
Kripto Para Borsası Thodex’e Soruşturma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kripto para borsası Thodex’in Türkiye’deki kullanıcıları arasında binlercesinin hesaplarına erişemedikleri ve dolandırıldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bugün kurumun İstanbul’daki ofisinde emniyet birimlerince arama yapılırken, Thodex’in yöneticisi Faruk Fatih Özer’in yurt dışında olduğu yönündeki haberler konuyla ilgili gerginliği arttırdı. Özer’in sosyal medya hesaplarının da kapatılmış olması dikkat çekti.

Thodex’in internet sayfası www.thodex.com adresinde imzasız olarak yayınlanan ancak yönetici Özer tarafından yazıldığı izlenimi veren mesajda, kurumla ilgili iddiaların asılsız olduğu öne sürüldü.

Mesajda ayrıca, “Yaklaşık 3 aydır sürdürülen (yabancı) ortaklık görüşmeleri sırasında mali ve dijital veriler incelendiğinde şirket hesaplarında anormal bir dalgalanma olduğu geçen hafta itibariyle tespit edilmiştir. Bunun sebep ve kaynaklarının ne olduğunun tespiti için Thodex Platformu geçici süre ile işleme kapatılmıştır” denildi.

Şirket sahibi Özer, konuyla ilgili olarak firmanın teknik ekibi araştırma yaparken, kendisinin de potansiyel yabancı yatırımcıyla görüşmek üzere 19 Nisan günü itibariyle ülke dışına çıktığını iddia etti.

Sosyal medya üzerinden şikayetlerini dile getiren çok sayıda platform kullanıcısı yurt dışına çıktığı belirtilen Özer’in kendilerini dolandırdığı görüşünde.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de Thodex’in kurucusu ve Genel Müdürü Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’un başkenti Tirana’ya Salı günü gittiğini doğruladı.

Reuters haber ajansına göre, Mali Suçları Araştırma Kurumu’ndan (MASAK) bir kaynak da Thodex hesaplarının dün engellendiği ve soruşturma başlatıldığını söyledi.

Kurumun internet sayfasında bugün güncellenen ve Özer’in “birkaç gün içinde Türkiye’ye döneceği” belirtilen mesajda ayrıca “700 bine yakın kullanıcı arasında sadece 30 bine yakın” kısmının hesaplarında şüpheli durum tespit edildiği ve “hiçbir kullanıcının mağdur edilmeyeceği” ileri sürüldü.

Reuters haber ajansının sorularını yanıtlayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri bugün kurumun ofisinde yapılan aramayla ilgili olarak gereken işlemlerin yapıldığını söyledi.

Çok sayıda Thodex kullanıcısının dolandırıldıkları iddiasıyla ulaştığı Avukat Oğuz Evren Kılıç’ın Reuters’a yaptığı açıklamalara göre, Türkiye genelinde birçok farklı yerde, binlerce suç duyurusu yapıldı.

Kılıç ayrıca bu olayın nasıl sonuçlanacağının henüz bilinmediğine vurgu yaparak Tüketici Mahkemesi’ne de bir an önce başvuracaklarını söyledi.

Coinmarketcap verilerine göre, Thodex’in aktif olduğu son gün ticaret hacmi 538 milyon dolar olarak kaydedildi.

Türk basını ve sosyal medyada yaygın bir şekilde ortaya atılan iddialarla ilgili olarak da, Thodex’in internet sayfasında bugün güncellenen mesajda, “22.04.2021 günü kamuoyuna yansıyan ve yaklaşık 391.000 kişinin yaklaşık 2 milyar USD zarara uğratılarak ortadan kaybolduğum iddiaları asılsızdır” denildi.

VOA tarafından geçilen Kripto Para Borsası Thodex’e Soruşturma haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kripto Para Borsası Thodex’e Soruşturma haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kripto Para Borsası Thodex’e Soruşturma haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Merhum Aziz Nesin’in bu millet için çok doğru etmiş olduğu bir söz var hatırlatmak istedim. Bakalım bu ülke ne Çiftlikbanklar, İneksavar Sütsağar, Thodexsavar Parasağar gibi benzer şeyler görecek.

    Yanıtla
    +0
    -0