Kremlin: ‘Trump Zafer Günü Kutlamalarına Katılmayacak’

Kremlin: ‘Trump Zafer Günü Kutlamalarına Katılmayacak’

ABONE OL
18:48 - 10/03/2020 18:48
Kremlin: ‘Trump Zafer Günü Kutlamalarına Katılmayacak’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kremlin’den yapılan açıklamada Başkan Donald Trump’ın 9 Mayıs’ta Moskova’da yapılacak Zafer Günü kutlamalarına katılmayacağı bildirildi.

Rusya, Trump’ı ülkenin en önemli bayramlarından olan İkinci Dünya Savaşı zaferinin 75’inci yıldönümü kutlamalarına defalarca davet etmişti. Trump geçen yıl yaptığı açıklamada kutlamalar siyasi takvimin en yoğun dönemine denk geldiği için katılabileceğinden emin olmadığını söylemişti.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ‘‘ABD Başkanı’nın gelmeyeceğini diplomatik kanallar aracılığıyla öğrendik’’ ifadelerini kullandı ve ABD’yi kutlamalarda kimin temsil edeceği konusunun da henüz netleşmediğini kaydetti.

Devlet haber ajansı Tass’ta yayınlanan bir röportaja göre Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, bu yılki Zafer Günü kutlamalarına katılmamanın dünya liderleri için bir hata olacağını söyledi.

Habere göre Putin, ‘‘Hem iç siyasi duruşum hem de ahlaki duruşum gereği eski Hitler karşıtı bloğun bazı üyeleri de dahil olmak üzere doğru olan şeyin bu etkinliğe katılmak olduğu görüşündeyim. Onları görmek için sabırsızlanıyoruz. Gelirlerse memnun oluruz. Olmazsa da bu onların seçimi. Bence bu onların hatası olur’’ ifadelerini kullandı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.