Kremlin, petrol ödemelerindeki gecikmelerle ilgili haberin ardından Rusya’nın ortaklarıyla çalıştığını bildirdi

Kremlin, petrol ödemelerindeki gecikmelerle ilgili haberin ardından Rusya’nın ortaklarıyla çalıştığını bildirdi

ABONE OL
14:32 - 28/03/2024 14:32
Kremlin, petrol ödemelerindeki gecikmelerle ilgili haberin ardından Rusya’nın ortaklarıyla çalıştığını bildirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov Perşembe günü yaptığı açıklamada, Reuters haber ajansının Moskova’nın petrol ödemelerinde bazı gecikmeler yaşadığını bildirmesinin ardından, Rusya’nın ABD ve Avrupa Birliği’nin benzeri görülmemiş baskısı altında ortaklarıyla birlikte ödemeler konusunda çalıştığını söyledi.

Reuters, Çin, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) bankaların ABD’nin ikincil yaptırımlarına karşı daha temkinli hale gelmesiyle Rus petrol firmalarının ham petrol ve yakıt ödemelerinde birkaç aya varan gecikmelerle karşılaştığını bildirmişti.

Haberde, sekiz bankacılık ve ticaret kaynağına göre Çin, BAE ve Türkiye’deki bazı bankaların son haftalarda yaptırımlara uyum gerekliliklerini arttırarak Moskova’ya yapılan para transferlerinin gecikmesine ve hatta reddedilmesine neden olduğu belirtilmişti.

Haberde ayrıca bu üç ülkedeki bankaların, müşterilerinden ABD’nin “Özel Belirlenmiş Vatandaşlar” (çeşitli yaptırım programları uyarınca engellenen kişi ve kuruluşlar) listesindeki hiçbir kişi veya kuruluşun bir anlaşmaya dahil olmadığına veya bir ödemenin yararlanıcısı olmadığına dair yazılı garanti vermelerini istemeye başladığı kaydedilmişti.

Ödemelerdeki gecikmeler Kremlin’in gelirlerini azaltıp düzensiz hale getirerek Washington’un ikili yaptırım hedefine ulaşmasını sağlıyor. Hedef, Kremlin’e giden parayı keserek Rusya’yı Ukrayna’da sürdürdüğü savaş nedeniyle cezalandırmak ancak bir yandan da küresel enerji akışını kesintiye uğratmamak.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bahsettiğiniz ülkeler ABD ve AB’nin mali ve diğer otoritelerinin eşi benzeri görülmemiş baskısı altında olduğundan, elbette bu çalışma yürütülüyor, ancak ayrı bir düzlemde yürütülüyor” dedi.

Kremlin Sözcüsü, “Uluslararası ticaret ve ekonomik ilişkilerin tüm açık kural ve normlarını ihlal eden bu benzeri görülmemiş baskıdan kaynaklanan tehlikeleri göz önünde bulundurarak ortaklarımızla çok yapıcı ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

VOA tarafından geçilen Kremlin, petrol ödemelerindeki gecikmelerle ilgili haberin ardından Rusya’nın ortaklarıyla çalıştığını bildirdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kremlin, petrol ödemelerindeki gecikmelerle ilgili haberin ardından Rusya’nın ortaklarıyla çalıştığını bildirdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kremlin, petrol ödemelerindeki gecikmelerle ilgili haberin ardından Rusya’nın ortaklarıyla çalıştığını bildirdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.