Kremlin ABD’nin Yeni Yaptırım Kararlarını Eleştirdi

Kremlin ABD’nin Yeni Yaptırım Kararlarını Eleştirdi

ABONE OL
13:24 - 22/12/2020 13:24
Kremlin ABD’nin Yeni Yaptırım Kararlarını Eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kremlin, ABD’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlarını, görevden ayrılmak üzere olan Trump yönetiminin bir başka düşmanca girişimi olarak nitelendirdi. Açıklamada, bu yeni yaptırım kararlarının, hali hazırda iyi durumda olmayan ABD-Rusya ilişkilerine daha da zarar vereceği ifade edildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, yaptığı açıklamada, “Bu tarz her adım bizi normalleşmeden biraz daha uzaklaştırıyor ve ikili ilişkilerimizin uğradığı zarardan kurtulmayı zorlaştırıyor” dedi.

Trump yönetimi son olarak Pazartesi günü, orduyla olan ilişkileri nedeniyle bir dizi Çin ve Rus şirketine yaptırım uygulanması kararı aldı. Yaptırım neticesinde söz konusu firmaların Amerikan ürün ve teknolojilerini satın alma ve kullanmasına yasak getirildi.

Yeni yaptırım kararları kapsamında Rusya’dan 45 firma ve kurum Çin’den de 58 kuruluş ABD tarafından yaptırım listesine alındı. Söz konusu firmaların listesi Amerika Ticaret Bakanlığı’nın web sayfasında yayımlandı.

Rusya’dan AB’li yöneticilere yaptırım kararı

Rusya, muhalif siyasetçi Alexei Navalny’nin zehirlenmesiyle ilgili AB ülkeleri tarafından alınan yaptırım kararlarına karşı, bazı AB’li diplomatları yaptırım listesine dahil ettiğini açıkladı.

Listede hangi diplomatların olduğu açıklanmadı. Ancak Fransız, İsveç ve Almanya elçiliklerine bu konuda bilgi verildiği ifade edildi.

Muhalif siyasetçi Navalny’nin zehirlenmesi olayının ardından AB ve İngiltere 6 ayrı Rus araştırma merkezini yaptırım listesine dahil etmişti.

Alexei Navalny, Rusya’da Moskova’ya giden bir uçakta aniden fenalaşmış ve daha sonra zehirlendiği anlaşılmıştı. Olayın ardından muhalif siyasetçinin tedavisi, Angela Merkel’in çağrısı üzerine Almanya’da yapılmıştı.

VOA tarafından geçilen Kremlin ABD’nin Yeni Yaptırım Kararlarını Eleştirdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kremlin ABD’nin Yeni Yaptırım Kararlarını Eleştirdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kremlin ABD’nin Yeni Yaptırım Kararlarını Eleştirdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.