Kraliçe’nin Torunları Saygı Duruşunda Bulundu

Kraliçe’nin Torunları Saygı Duruşunda Bulundu

ABONE OL
02:17 - 18/09/2022 02:17
Kraliçe’nin Torunları Saygı Duruşunda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün ardından İngiltere halkının, naaşını ziyaret etmek saatlerce süren bekleyişi sürüyor. Prens William ve Harry de bugün büyükannelerinin naaşının bulunduğu katafalkı ziyaret etti.

Kral III. Charles’ın iki oğlu askeri üniformalarıyla, İngiltere Parlamentosu’nun Westminster Salonu’na giderek, Kraliyet Sancağı ile örtülü ve üzerinde İmparatorluk Tacı bulunan katafalkın başında 15 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Prense Harry, büyükannesinin naaşının başında nöbet tuttu.

William ve Harry’ye, aralarında Prenses Beatrice ve Eugenie’nin de bulunduğu altı kuzenleri eşlik etti. Diğer kuzenler ise Prenses Anne’in çocukları Peter Phillips ve Zara Tindall ile Prens Edward’ın çocukları Louise ve James’ti.

Yüz binlerce insan Thames Nehri boyunca uzanan kuyrukta uzun saatler boyunca sıraya girerek tabutun önünden geçmek ve Kraliçe’nin yasını tutmak için bekledi.

Günün erken saatlerinde de Kral III. Charles ve varisi Prens William kuyrukta bekleyenlerle tokalaşıp selamlaştılar ve insanlara ne kadar süredir orada olduklarını ve üşüyüp üşümediklerini sordular.

Charles ve William, Kraliçe’yi görmek için büyük kuyruğun sonuna yaklaşırken Lambeth Köprüsü yakınlarında yas tutanlarla konuştular.

Kral III. Charles dün gece de kardeşleri Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward ile birlikte tabutun başında sessiz bir nöbet tuttu.

Pazartesi günü Westminster Kilisesi’nde yapılacak devlet töreni öncesinde dünya liderleri de İngiltere’nin başkentine gelmeye başladı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Avustralya Başbakanı Anthony Albanese bugün saygılarını sunan devlet adamları arasında yer aldı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern da dün Kraliçe’nin naaşını ziyaret etti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie Trudeau, Kral III. Charles ile biraraya geldi, Kraliçe’nin ölümü için açılan taziye defterini imzaladı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın da yarın Westminster Salonu’na gitmesi bekleniyor.

Kral III. Charles bugün, Buckingham Sarayı’nda hükümdarı denizaşırı ülkelerde temsil eden genel valilerle görüştükten sonra Kanada, Avustralya ve Jamaika gibi devlet başkanı olduğu 14 ülkenin liderleriyle bir araya geldi.

Sıkı güvenlik önlemleri alındı

Londra polis teşkilatı, başbakanlar, cumhurbaşkanları ve kraliyet mensuplarının katılacağı ve büyük kalabalıkların sokakları doldurduğu cenaze törenini bugüne kadar üstlendiği en büyük güvenlik operasyonu olarak tanımladı.

Kral III. Charles bugün polis merkezini de ziyaret ederek planlamada görev alan acil hizmet çalışanlarına teşekkür etti.

Risklere dikkat çeken polis, bugün bir kişinin gözaltına alındığını ve tutuklandığını açıkladı. Bir görgü tanığı Sky News haber kanalına bir kişinin “kraliçenin tabutuna doğru koştuğunu” söyledi. Görüntülerde bir adamın polis memurları tarafından yere yatırıldığı ve götürüldüğü görülüyor.

İngiltere Kültür Bakanlığı bugün yerel saatle akşam 5.00 itibarıyla, Kraliçe’nin naaşının bulunduğu parlamento binasına ulaşmak için bekleme süresinin 11 saate kadar çıktığını açıkladı.

Yaklaşık 100 devlet başkanı ve hükümet başkanının katılacağı devlet töreninin İngiltere’de bugüne kadar düzenlenen en büyük törenlerden biri olması bekleniyor.

Askerler, Westminster Kilisesi’ndeki cenaze töreninden sonra kraliçenin tabutunun götürüleceği Windsor’da sabahın erken saatlerinde yapılan provalara katıldı.

Müzik çalan bandolar ve tören görevlerinde uzun ayı postundan bir şapka takan Grenadier Muhafızları hazırlık için High Street’te yürürken görüldü.

VOA tarafından geçilen Kraliçe’nin Torunları Saygı Duruşunda Bulundu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kraliçe’nin Torunları Saygı Duruşunda Bulundu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kraliçe’nin Torunları Saygı Duruşunda Bulundu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.