Kraliçe’nin Naaşı Parlamento Binasına Getirildi

Kraliçe’nin Naaşı Parlamento Binasına Getirildi

ABONE OL
22:39 - 14/09/2022 22:39
Kraliçe’nin Naaşı Parlamento Binasına Getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kraliçe II. Elizabeth’in tabutu Kral III. Charles, oğulları Prens William ve Harry ile kraliyet ailesinin diğer üyelerinin katıldığı kortejle Londra’daki Buckingham Sarayı’ndan parlamentonun Westminster Salonu’na taşındı.

Kortej, kökleri 1097 yılına kadar uzanan bir ortaçağ binası ve İngiliz parlamentosuna ev sahipliği yapan Westminster Sarayı’nın en eski bölümü olan Westminster Salonu’na ulaştığında, tabut Grenadier Muhafızları’ndan askerler tarafından içeri taşındı ve bir katafalka yerleştirildi.

Anglikan Kilisesi’nin ruhani lideri Canterbury Başpiskoposu tarafından kısa bir ayin yapıldı. Kraliçe’nin tabutu 19 Eylül’deki cenaze törenine kadar dört gün boyunca burada kalacak ve tabutunun bulunduğu salon halka açılacak.

Tabutun taşındığı geçit töreni sırasında Londra’nın ünlü saat kulesi Big Ben’de çanlar çalındı ve topçu taburu atış yaptı. Geçit alayını görmek isteyen büyük bir kalabalık Londra sokaklarında toplandı.

Kraliçe II. Elizabeth tahtta geçirdiği 70 yılın ardından geçen hafta 96 yaşında hayatını kaybetmişti.

Kraliçe’nin tabutu Kraliyet bayrağına sarılı olarak, tacı bir çelenkle birlikte tabutun üstüne yerleştirilen bir mindere konulmuş şekilde parlamento binasına götürüldü.

Elizabeth’in naaşını taşıyan tabut, Kraliyet Sancağı ile örtülü bir top arabası üzerinde, çiçek çelenginin yanısıra bir minder üzerine yerleştirilmiş İmparatorluk Tacı ile birlikte, saraydaki evinden Westminster Hall’a taşındı.

Kraliçe’nin tabutu, dört gün boyunca parlamento binasında katafalk olarak bilinen yüksek platformda tutulacak.

Kortej sırasında tabutun hemen arkasında Kral III. Charles ile birlikte kardeşleri Anne, Andrew ve Edward yer aldı.

Onları Charles’ın oğulları Prens William ve Harry ile izledi. William ve Harry 25 yıl önce de daha çocuklarken anneleri Prenses Diana’nın tabutunun arkasından Londra sokaklarında yürümüştü.

Bugün 40 yaşındaki Galler Prensi William ile kardeşi 37 yaşındaki Sussex Dükü Harry’nin tören alayında birlikte yer alması ”sembolik bir birlik mesajı” olarak değerlendirildi.

İki kardeşin, Harry’nin Amerikalı oyuncu Meghan Markle ile evlenmesinin ve çiftin Oprah Winfrey’e verdiği bir röportajın ardından neredeyse hiç konuşmadıkları biliniyordu.

Kortej, çok sayıda yolun trafiğe kapatıldığı Londra’nın merkezinde yavaşça ilerlerken, Hyde Park’ta her dakika silahlar ateşlendi ve parlamentonun ünlü Big Ben çanı da 60 saniyelik aralıklarla çaldı.

Kraliyetin diğer üst düzey üyeleri Kral’ın eşi Konsort Kraliçe Camilla, William’ın eşi Galler Prensesi Kate ve Harry’nin eşi Meghan arabayla korteji izledi.

Londra halkı dün akşam geç saatlerden itibaren, yağmurda sokakta uyuyarak, tabutun geçişini gören ilk kişilerden olmak için kuyrukta beklemeye başladı.

Kuyruğun şimdiden yaklaşık bir buçuk kilometre uzunluğa ulaştığı belirtiliyor. Hükümet kuyruğun Thames Nehri’nin güney kıyısında 16 kilometreye kadar uzanabileceği uyarısında bulundu.

Kraliçe’nin tabutu dün geç saatlerde, yaz tatili için bulunduğu ve rahatsızlanarak hayatını kaybettiği İskoçya’daki konutu Balmoral Şatosu’ndan Londra’ya uçakla taşınmıştı. Bu sırada da Kraliçe’nin tabutunu görmek isteyenler 22 kilometrelik yol boyunca yağmur altında sıralanmıştı.

Kraliçe’nin naaşının Edinburgh’daki Aziz Giles Katedrali’nde olduğu 24 saat boyunca 33 bin kişi taziyelerini sunmuştu. Ancak Londra’daki anma töreni bundan daha da büyük olacak.

Yaklaşık 750 bin kişinin parlamento binasında tabutu ziyaret etmesi bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Kraliçe’nin Naaşı Parlamento Binasına Getirildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kraliçe’nin Naaşı Parlamento Binasına Getirildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kraliçe’nin Naaşı Parlamento Binasına Getirildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.