Kraliçe Elizabeth Tıbbi Gözetim Altında

Kraliçe Elizabeth Tıbbi Gözetim Altında

ABONE OL
20:50 - 08/09/2022 20:50
Kraliçe Elizabeth Tıbbi Gözetim Altında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere Kraliçesi Elizabeth sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine tedavi altına alındı. Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, sağlık durumuyla ilgili kaygılar nedeniyle, doktorların 96 yaşındaki Kraliçe’nin tıbbi gözetim altında tutulmasına karar verdikleri belirtildi.

İngiltere’de en uzun süre tahtta kalan ve dünyanın hayattaki en yaşlı kraliyet üyesi olan Kraliçe Elizabeth, bir süredir bazı hareket sorunları yaşıyordu. Sağlık sorunlarının geçen yılın sonunda baş gösterdiği açıklanmıştı.

Sadece önceki gün İngiltere’nin yeni Başbakanı Liz Truss’ın görevi teslim almasıyla ilgili görüşmede Kraliçe görüntü verdi. Ancak bu hafta katılması gereken bazı telekonferans görüşmelerinin de doktorların tavsiyesiyle iptal edildiği biliniyor.

Kraliçe Elizabeth ve İngiltere’nin yeni Başbakanı Liz Truss

Reuters haber ajansı Kraliçe’nin kraliyet ailesinin yazlık konutu İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde torunu Prens William ile birlikte bulunduğunu, en büyük oğlu Prens Charles’ın haberin ardından Balmoral’a seyahat ettiğini ve Kraliçe’nin diğer çocukları Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward’un da yolda olduklarını bildirdi.

2020 yılında Amerikalı oyuncu Meghan Markle ile evlendikten sonra kraliyeti temsil görevilerini terk ederek Amerika’ya taşınan Prens Harry ile eşinin de haberin üzerine Balmoral’e gitmeye hazırlandıkları kaydedildi.

Kraliçe Elizabeth, geçen Ekim ayında hastanede bir gece geçirmiş, o zamandan beri halk içine çıkmayı azaltmıştı. Dün doktorları tarafından dinlenmesi tavsiye edilen Kraliçe’nin üst düzey bakanlarla yapacağı çevrimiçi toplantı da iptal edilmişti.

İngiltere Başbakanı Liz Truss da haber üzerine Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Truss mesajında “Tüm ülke bugün öğle saatlerinde Buckingham Sarayı’ndan gelen haber nedeniyle endişeli. Benim ve Birleşik Krallık’taki tüm halkın duaları majesteleri Kraliçe ve ailesiyle birlikte” ifadelerini kullandı.

Bu yıl tahtta yetmişinci yılını dolduran Kraliçe Elizabeth, hareket sorunları nedeniyle son aylarda veliahtı Prens Charles’a ve kraliyet ailesinin diğer üyelerine giderek daha fazla görev devretmişti.

VOA tarafından geçilen Kraliçe Elizabeth Tıbbi Gözetim Altında haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kraliçe Elizabeth Tıbbi Gözetim Altında haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kraliçe Elizabeth Tıbbi Gözetim Altında haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.