‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ Projesi

‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ Projesi

ABONE OL
13:09 - 19/10/2020 13:09
‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi ve artırılması amacıyla Antalya Valiliği ile Ziraat Bankası arasında ‘’Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’’ projesi protokolü imzalandı.

Köyden kente göçün önlenmesi, istihdamın sağlanması, küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi ve sayısının artırılması, yerel koyun ırklarının ıslah edilerek bölgesel kalkınmaya ve yerel koyun yetiştiriciliğiyle kırmızı et açığının kapatılmasına destek olunması amaçlanan ‘’Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’’ projesi,  Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Ziraat Bankası Antalya 1. Bölge yöneticisi Şefik Diler tarafından imzalandı.

Koyun yetiştiricilerine destek

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, tarım ve hayvancılığın ülke ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, protokol sayesinde düşük gelirli hayvan yetiştiricilerinin kredi almadaki en önemli problemi olan ‘ipotek’ şartının ortadan kaldırıldığını söyledi. Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Aynı zamanda kredinin faizsiz olması sebebiyle hayvan yetiştiricilerimizin kredi kullanımı kolaylaştırıldı. Turizm de olduğu gibi tarımın da başkenti olan Antalya’da hayvancılığında gelişip bölge ekonomisine katkı sağlaması için bu protokolü imzalamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu yapılan projenin hayvan yetiştiricilerine ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”

Proje kapsamında, Ziraat Bankası tarafından Antalya’da koyun yetiştiricilerine 7 yıla kadar 150 bin TL tutarında ipoteksiz ve faizsiz kredi verilecek.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.