Köşe yazarımız Rüştü Kam kitaplarını tanıttı

Köşe yazarımız Rüştü Kam kitaplarını tanıttı

ABONE OL
23:47 - 05/02/2024 23:47
Köşe yazarımız Rüştü Kam kitaplarını tanıttı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin`den Dünya`ya açılan haber portalımız ha-ber.com`un köşe yazarlarından İlahiyatçı Rüştü Kam Türk Eğitim Derneğinde kitap tanıtımı ve imzalama günü düzenlendi.

Kitap tanıtımı ve imzalama gününde Rüştü Kam yazdığı eserleri okuyucusuyla buluşturdu. T.C. Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl’ün de hazır bulunduğu bu etkinliğe çok sayıda kitapsever katıldı.

Rüştü Kam bu etkinlikte kitaplarını tanıttı. “30 senelik bir sürecin sonunda yazdığım bu kitapların bugün burada okuyucusuyla buluşmasından büyük onur duyuyorum” diye söze başlayan Kam şunları söyledi:

“Öncelikle, bu kitapların yazılması için beni teşvik eden rahmetli eşime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ben Denizli’nin Çameli İlçesi’nin Kola Köyü’nde doğmuşum. İlk mektebi köyümde bitirdim. İmam-Hatip Lisesi’ni Denizli’de. Üniversiteyi İzmir’de okudum. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda değişik görevlerde bulundum. Sonrasında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik yaptım (yaklaşık 10 yıl) 1986 yılında Berlin’e geldim.

1995 yılına kadar Avrupa Millî Görüş Teşkilatları’nda Eğitim Uzmanı olarak hizmetlerde bulundum. Bu vesileyle Avrupa ülkelerini dolaştım. Oralarda konferanslar verdim. Teşkilat çalışmaları yaptım. Tecrübeler edindim.

1995 yılında Millî Görüş Teşkilatlarının fetva heyetiyle altı ay bazı dini konularda tartışmalar yaptık. Bu tartışmaları Osman Yumakoğulları destekliyordu. Ali Yüksel genel başkan olunca Millî Görüşteki Eğitim Uzmanlığı görevime son verildi.

Böylece Köln’den Berlin’e döndüm. 2.000 yılına kadar pazarcılık yaptım. Semt pazarlarında peynir, zeytin satarak geçimimi sağlamaya çalıştım. Bir ara çocuk tekstili de sattım. Üç çocuk babasıyım. Şimdi emekliyim.

Bu eserler 30 yılda önünüze geldi. 70 yıllık yaşamımın 30 yılını bu eserleri yazmaya verdim. Bu eserler yaşanmışlıkların eserleridir.

Bir Hezarfenin Sergüzeşti; acısıyla tatlısıyla yetmiş yıllık hayatımda başımdan geçen olayları anlatır; tahsil hayatımda, evlilik hayatımda, öğretmenlik hayatımda ve sonrasında, yaşamımın otuz yılını geçirdiğim Avrupa’da, başımdan geçen olayları anlatır. İnandığım dava için yapmam gerekenleri yaparken çektiğim çileleri ve edindiğim tecrübeleri anlatır.

Modern Dini Kılavuz; Müslümanların, bilhassa Avrupa’da yaşayan Müslümanların sıkıntı çekmeden, huzur içinde dinlerini nasıl yaşamaları gerektiğini anlatan bir kitaptır. İsminden de anlaşılacağı gibi tam bir dini kılavuz kitabıdır. Bu kitabın birinci baskısı 1996 yılında yapıldı. Ancak Millî Görüş Teşkilatları Fetva Heyeti tarafından camilerde satılması yasaklandı. Mehmet Erbakan Genel Başkan olunca yasak kaldırıldı ama o zamana kadar, kitaplar camilerde bir şekilde imha edilmişti. Elinizdeki kitap ikinci baskıdır. Güncellenmiştir.

Gelenek ile modernite arasında sıkışıp kalan Müslümanlara çıkış yollarını gösteren bir kitaptır. Kur’an merkeze alınarak yazılmıştır. Yaşanmışlıkların kitabıdır. Edindiğim tecrübelerin ışığında yazılan bir kitaptır. Yaşadığım coğrafyanın şartları bu kitabı yazmamda bana ışık olmuştur. Okuyunca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Bana bu önemli günümde destek olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim.”

Daha sonra sorular ve cevaplar bölümüne geçildi. Sonrasında kitaplar imzalandı, hatıra fotoğrafları çekildi ve etkinlik sona erdi.

ha-ber.com/Zülfikar KAM/Berlin

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.