Körfez ülke yatırımcıları Antalya’da yatırım arayışında

Körfez ülke yatırımcıları Antalya’da yatırım arayışında

ABONE OL
23:00 - 31/01/2021 23:00
Körfez ülke yatırımcıları Antalya’da yatırım arayışında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bankalara 9,6 milyar dolar kredi borcu bulunan otel tesisleri başta olmak üzere turizm, tarım ve gayrimenkul ile inşaat sektörlerinde yatırım arayışında olan Körfez ülke yatırımcıları Antalya’ya gelecek.

DEİK Yürütme Kurulu Üyesi ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan, 2021 yılında yapmayı düşündükleri uluslararası projeleri hakkında bilgi verdi.

Pandemi sürecine rağmen Türkiye ekonomisinin büyüme göstereceğine inandığını belirten Urfan, 2021 yılında ASKON Antalya Şubesi olarak hem ülke hem de Antalya ekonomisine katkı sağlamak, Türkiye ile siyasi ve ekonomik ilişkileri bozuk olan ülkelerle ticaret geliştirecek projeleri uygulayacaklarını söyledi.

ASKON Antalya Şube Başkanı olarak DEİK’te 7 ülkede girişimde bulunduklarını anlatan Urfan,  Katar, Dubai ve Kuveytli Körfez ülkeleri yatırımcılarının Antalya’ya geleceğini ve yatırım arayışında bulunacaklarını bildirdi.

Urfan, ‘’ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkileri çok iyi olan Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani’nin eşinin başkanlığını yaptığı derneğin genel sekreterinin de aralarında bulunduğu çok önemli 3 iş insanı da Antalya’ya gelecek. Antalya’da yatırım yapmak istiyorlar’’ dedi.

Körfez ülke yatırımcılarının başta turizm, tarım ve lüks konut projeleriyle ilgilendiğini anlatan Cahit Urfan, Arap Baharıyla birlikte bozulan ilişkileri yeniden geliştirmek üzere 400 – 450 kişilik bir ticaret heyetiyle Mısır’ı ziyaret edeceklerini kaydetti.

İran Ticaret Bakanlığı ve İranlı iş insanlarıyla online toplantı yapacaklarını belirten Urfan, yaz döneminde Monaco Kraliyet Ailesinin İngiltere merkezli şirket üst düzey yöneticilerinin de Antalya’yı ziyaret edeceğini bildirdi. Urfan, ‘’Manoca Kraliyet ailesine ait şirketlerin en üst düzey 30 kişilik CEO, CFO ve yöneticiler ile Dünyanın en büyük medya kuruluşlarından 15 kişilik temsilci Antalya’ya gelecek’’ dedi.

Ülke tanıtımı için Amazon Prime belgesel çekecek

Hiçbir yatırım yapmadan tamamen ilişkilerden kaynaklanan görüşmelerle Dünyanın en önemli belgesel kanalı Amazon Primer’in İstanbul, İzmir, Bodrum ve Antalya ayağında bu kentler için 8 bölümden oluşan belgesel çekimi yapacağını anlatan Cahit Urfan, şöyle devam etti.

‘’Türkiye hiçbir yatırım yapmadan Dünyanın en önemli belgesel çekim yapan kanalı Amazon Primer, hem ülkemizin hem de Antalya’nın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin belgeselini çekecek ve gösterecek. Bu nedenle Türkiye’de 4,5 milyon dolarlık harcama yapacak. Böylece Türkiye turizmi gerçek değerini bulaşacak.’’

Moldova ile Tarım Komisyonu kuruldu

DEİK Moldova Yürütme Kurulu üyesi de olan Urfan, ASKON olarak aldıkları kararla Antalya’da Moldova ile Tarım Komisyonu kurulduğunu açıkladı. Komisyonda Moldova Tarım Bakanı ve Büyükelçileri, Antalya Tarım İl Müdürü ve BATEM Müdürü ile ASKON yönetimi bulunduğunu anlatan Cahit Urfan, şöyle konuştu.

‘’Ülkemiz ile Moldova arasında tarım sektöründe işbirliği köprüsü kurmak ve orada yatırım yapılmasını istiyoruz. Moldova’da tohumundan fidesine kadar seracılık teknoloji sistemlerini geliştirmek istiyoruz.’’

Turizmin banka kredi borcu

2019-2020 Eylül döneminde BDDK verilerine göre Türkiye turizm kredileri yüzde 10 artarak, 14,9 milyar dolardan 16,5 milyar dolara çıktı. Antalya’da 2019’da 5,7 milyar dolar olan sektörün borcu 2020’de yüzde 17 artarak 6,7 milyar dolara çıktı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.