KOMÜNİZM TÖVBE ETTİ “KAHROLSUN PKK”!

ABONE OL
13:36 - 07/03/2021 13:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Menderes devrini hatırlayanlar bilir, muhalefeti kötü göstermenin tek yoludur “Komünist “damgası vurmak.

Öğretmen okullarına bile bu yakıştırma yapılmıştır. Komünist emeği savunsa da işçiyi desteklese de fayda etmez.

Hükümetin karşısındaysan eğer, adın önce komünist olurdu.

Komünist dediğinde “dinsiz “anlamına getiriliyordu o yıllarda.

Marksizm; dil, din, etnik köken gibi konuların politik alanın dışında olmasını savunur. Devlet politik alanda hiçbir ayrım yapmasın, herkesi eşit bir birey olarak görsün der.

Haklıdır da!

Fakat eşitlik isteyen, eğitim isteyen bilinçli bir halk “koyun” gibi güdülemez. İş diyecek, aş diyecek, hakkını arayacak.

En kolay yol, işinize gelmeyene Komünist damgası vurmaktı o yıllarda. Sonrada dinsizlikle suçlayacaktınız. Bir ikide “Camiye ayakkabı ile girmişler “ya da “Camide bira içmişler “filan haberi pompaladınız mı, kolaydı vatandaşı kandırmak o yıllarda.

Bir de ABD vardı o günlerde, bugünde olduğu gibi. Rusya ile yakınlaşmayı engellemek için dindar bir nesil yetiştirmek uğruna yapmayacağı şey yoktu. Bazı cemaatlere en büyük desteği veren bir ABD. Darbelerde bile en az zararı bu yapılar görüyordu. Dindar nesil projesi ABD için sevindirici bir haberdi her zaman.

Şimdi çıkıp bu fikre karşı gelenler olacaktır. Peki senelerce “din düşmanı “gibi gösterilen bir ordunun olduğu bu ülkede cemaatlerin bu kadar gelişmesini nasıl açıklayacaksınız. 1980 ihtilalinden sonra bile siyasal İslam ve ortanın sağı güçlenerek çıkmıştır. Cemaatlerin TSK içinde bu kadar güçlenmesini de kimse açıklayamaz. Namuslu ve kendi yolundaki cemaatler üstüne alınmasın, benim işim Cumhuriyet düşmanları ile!

Neyse dönelim konumuza. AKP’nin lideri Erdoğan, Rusya lideri ile yakınlaşınca işler de değişti tabi ki. Komünistler ile dost olan bir lider ortada iken muhalefete Komünist suçlaması yapmak olamazdı zaten. Neredeyse tek dostumuz Komünist Rusya oldu AKP döneminde.  O kadar yakınlaştılar ki, uçaklarını düşürdük, yine de küsmediler. Suriye de onlarca askerimizin bir gecede şehit edilmesi bir hesaplaşmadır bence fakat kamuoyu görmedi bu işi!

“Anam ananı genel evinde görmüş “deyince “Anan namusluda ne işi var orda “demiş öteki!

İşte muhalefete komünist derseniz, liderin Rusya ile sıcak ilişkilerini de anlatamazsınız seçmene. Gerçi Suriye başkanı ile önce sıcak ilişki yaşamış sonra soğuk duş almış bir lidere seçmen tepkisiz kalsa da yılların bir hatırası var Komünistlikte. Birikmiş bir kin, senelerce siyasette kullanılmış bir çatışma sembolü neticede.

Şimdi seçmene yeni bir düşman belirlemek lazım. Faşist diyemezsiniz muhalefete. Sebebi belli!

Komünist diyemezsiniz, sebebi belli.

Dinsiz desen, vatandaş dindar gözükenden çok çekti. İlk seçimlerde “birde dinsiz başkan deneyelim “diyenler çıkabilir!

Geriye moda olan bir laf kaldı “Terörist “

Büyüklerimiz “Terörist” deyince ya cemaatin darbe konusu ya da PKK gündeme geliyordu son yıllarda. Dindar nesil bazı cemaatlere kötü gözle bakılmasından rahatsız olduğu için, geriye tek düşman kalıyor oda PKK. Artık muhalefeti eski “hoca efendilerine” benzetmeyi bırakacaklar.

Muhalifsen teröristsin. Eski hoca efendilerinin tabanı rahatsız olmasın diye çok yakında cemaat için bu kelimeyi kullanmak açıkça suç kabul edilecektir. Şimdilik PKK için kullananlara dava açılmasa da ilk siyaset değişikliğinde ya da ilk seçim arifesinde işler değişecektir.

Kısacası şimdilik “Muhalifsen, PKK’lısın “.

Seçimlerde PKK liderinden mektup okutanlar, Osman Öcalan TRT ye çıkarken susanlar muhalefete PKK’lı diyecekler.

Yersen!

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.