Kolombiya gelecek hafta tam karantinaya girecek

Kolombiya gelecek hafta tam karantinaya girecek

ABONE OL
14:51 - 21/03/2020 14:51
Kolombiya gelecek hafta tam karantinaya girecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kolombiya yeni koronavirüs salgını karşısında 25 Mart-13 Nisan’da tamamen karantinaya girecek.

Birçok bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve başkenti Bogota’da uygulanan 4 günlük tam karantina provası süren Kolombiya’da Kovid-19’a yakalananların sayısı 158’e ulaşırken, ülkede alınan önlemlerin kapsamı da genişletilmeye devam ediyor.

Sputnik’in aktardığına göre, Bogota’daki Devlet Başkanlığı Sarayı Casa de Narino’da sağlık alanındaki uzmanlarla bir araya gelen Devlet Başkanı Ivan Duque, toplantı sonunda düzenlenen basın toplantısında ülkenin 25 Mart itibariyle tam ve zorunlu karantinaya gireceğini duyurdu.

Karantinanın 13 Nisan’da sona ereceğini kaydeden Duque, bu uygulamayla “tüm Kolombiya toplumunun korunması, gıda arzının ve ilaçlara ulaşımın garanti altına alınması ve başlıca kamu hizmetlerinin sürekliliğinin sağlanmasının amaçlandığını” söyledi.

Duque, “ihtiyaç sahibi aileler, gençler ve yaşlılara hali hazırda devam eden özel programlara ek ödemeler sağlanacağını, kredi borçlarını ödeyemeyenler için yeni bir yardım programı hazırlanacağını, gelir düzeyi düşük tüketicilere KDV iadesi yapılacağını” açıkladı.

Kolombiya’da Kovid-19’a yakalananların sayısı 158’e yükselmiş durumda.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.