Kim Jong Un: ‘Dünya Yakında Yeni Stratejik Silahla Tanışacak’

Kim Jong Un: ‘Dünya Yakında Yeni Stratejik Silahla Tanışacak’

ABONE OL
14:02 - 01/01/2020 14:02
Kim Jong Un: ‘Dünya Yakında Yeni Stratejik Silahla Tanışacak’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD ile nükleer görüşmelerde ilerleme sağlanamamasına bir süredir tepki gösteren Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong Un Washington’a meydan okudu. Ülkesinin nükleer silah geliştirmeye devam edeceğini söyleyen Kim Jong Un yakın gelecekte yeni bir stratejik silah tanıtacaklarını ileri sürdü.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, İşçi Partisi’nin merkez yönetme kurulu toplantısında konuştu. Kuzey Kore devlet haber ajansının ve Güney Kore basının konuşmasından aktardığı bilgilere göre, Kim Jong Un ABD’yi nükleer müzakerelerde “mafya” gibi taleplerde bulunmakla suçladı. Bu nedenle müzakerelerden sonuç alınamadığını savundu.

Kim Jong Un, “ABD askeri tatbikat yapmayı sürdürürken, nükleer ve kıtalararası balistik füze denemesinin askıya alınmasını öngören moratoryumun (ICBM) Kuzey Kore için artık bağlayıcı olması için bir sebebin olmadığını” ileri sürdü.

“ABD düşmanca politikasına son verene kadar ülkesi için gerekli stratejik silahları geliştirmeyi sürdüreceklerini, ABD bu politikayı devam ettirdiği sürece Kore Yarımadası’nın hiçbir zaman nükleer silahlardan arındırılamayacağını” söyledi. Kim Jong Un, yakın gelecekte dünyanın “yeni bir stratejik silahla” tanışacağını savundu.

Kuzey Kore Lideri, ülkesinin “nükleer caydırıcılık kapasitesinin derinliğinin, ABD’nin tavrına bağlı olacağı” mesajını vererek, diyalog için açık kapı da bıraktı. Ancak Amerika’nın diyalogdan faydalanmasına izin vermeyeceklerini ve harekete geçeceklerini de ifade etti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.