DOLAR

32,4568

0.01%
EURO

34,8462

0.18%
ALTIN(gr)

2.478,30

0,66%
BİST 100

9530.47

0,66%
Kılıçdaroğlu Birleşik Arap Emirlikleri’ni Uyardı

Kılıçdaroğlu Birleşik Arap Emirlikleri’ni Uyardı

ABONE OL
22:43 - 30/11/2021 22:43
Kılıçdaroğlu Birleşik Arap Emirlikleri’ni Uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la anlaşarak savunma sanayii kuruluşlarını satın alması durumunda iktidara gelmeleri halinde bunları geri alacakları mesajını verdi.

Kılıçdaroğlu, son haftalarda olduğu gibi bugün de TBMM’deki parti grup toplantısında da ekonomide yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi, Türkiye’nin mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Erdoğan tarafından yönetilmediği görüşünü dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Ekonomide kurtuluş savaşı verecek noktaya bu memleketi kim getirdi? 19-20 yıldır bu memleketi Bay Kemal mi, CHP mi yönetiyordu? Sen yönetiyordun” tepkisini gösterdi.

Kılıçdaroğlu, daha önce Tank Palet Fabrikası’yla ilgili Katar’a yönelik gösterdiği tepkiyi bugün de Birleşik Arap Emirlikleri’nin savunma sanayii fabrikaları ve kuruluşlarını satın alması olasılığına gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Birleşik Arap Emirlikleri’nin veliaht prensi geldi. Havaalanında kırmızı, turkuaz halılarla karşılandı. Düne kadar bu adamlara ‘şerefsiz’ diyordunuz, ne oldu birdenbire? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti 15 Temmuz darbe girişimini finanse edenleri, imkan sağlayanları, onları koruyanları kırmızı halıyla davet etti. Buradan Erdoğan’a söylüyorum ve BAE’nin veliaht prensine de söylüyorum. Ordunun HAVELSAN’ına, ROKETSAN’ına, ASELSAN’ına da el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm” dedi.

CHP’nin ekonomideki gelişmeleri sahada izlediğini ve ülke genelinde olağanüstü bir çabayla her kesimle dertleşildiğini, sorunlara yönelik çözüm önerileri hazırlandığını da anlatan Kılıçdaroğlu, parti teşkilatına sahada çalışma talimatı verdiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Ortak bir ses Türkiye coğrafyasında yankılanmalı. Elbette sorunlar bize anlatılacak ama biz çözümlerimizi de anlatmak zorundayız. O nedenle tüm milletvekili arkadaşlarıma, kadın kolları, gençlik kolları gittiğiniz her yerde sorunları dinleyeceksiniz” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve çevresinde, Türkiye’de neler yaşandığı hakkında bilgi sahibi olunmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, Erdoğan için “halktan kopuk bir insan” nitelendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bu feryadı dinleme, bu feryadın getirdiği sorunları çözme gibi bir düşüncesi olamaz. Lale Devri’nde yaşıyorlar. Şimdi sen ekonomide kurtuluş savaşı veriyorsun. İyi de, ekonomide kurtuluş savaşı verecek noktaya bu memleketi kim getirdi? 19-20 yıldır bu memleketi Bay Kemal mi, CHP mi yönetiyordu? Sen yönetiyordun. 20 yılın sonunda ‘ekonomide kurtuluş savaşı vereceğiz’ diyorsun” tepkisini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’ndan “Artık iktidar açıklamalarına inanılmaz” mesajı

Kılıçdaroğlu, CHP olarak çözüm paketi açıkladıklarını da yineleyerek, eğer Erdoğan’ın bu paketi uygulaması halinde “ekonomik kurtuluş savaşı” dediği mevcut tabloya karşı iktidara her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Sen eğer bu memlekette ekonomide kurtuluş savaşı vermek istiyorsan 5 madde sayacağım, bunları yerine getir her türlü desteği vereceğim. Hemen ekonomik sosyal konseyi topla kardeşim. Bir anayasal kurum olan bu konseyi topla. Sen ekonomide kurtuluş savaşı vereceksen bu savaşı emeklisiyle, çiftçisiyle, sanayicisiyle vermeyecek misin? Sen bunları siliyorsun defterden. Hemen ve derhal bir genelge çıkaracaksın ‘devlette israfa son veriyorum’ diyeceksin. ‘Kim israf yaparsa, ben bunun hesabını soracağım’ diyeceksin. Vatandaşın ödediği vergileri nereye harcadın, hepsini tek tek açıklayacaksın. Gerçekten ekonomide kurtuluş savaşı vermek ve başarılı olmak istiyorsan devlette liyakati sağlayacaksın. Devleti soyanları, rüşvet alanları, yolsuzluk yapanları devlet yönetiminden süratli şekilde ayıracaksın. Ayda 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi kim? İçişleri Bakanı’nı çağıracaksın. Diyeceksin ki ‘Sen bizi rezil ettin. Kim bu 10 bin dolar alan siyasetçi. Benim etrafımda gezenlerden birisi mi?’ diye soracaksın. Bunları yapmak yerine yolsuzluk yapanları, israfa ve adaletsizliğe ortam hazırlayanları sen halen korur ve kollarsan söyleyeceğiniz hiçbir şey doğru değil” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın halkın Erdoğan’a duyduğu sevgi nedeniyle her türlü açıklamasına inanacağı yönünde geçmişte sarfettiği sözlerini de gündeme taşıdı. Kılıçdaroğlu, “Damadının söylediği söz hafızasında yer etmiş. Diyor ki ‘Erdoğan Ay’a 4 şeritli yol yapsa millet buna inanır…’ Yemezler artık onu, yemezler” dedi.

Kılıçdaroğlu, asgari ücret konusunda ise Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’in taleplerini destekleyeceklerini dile getirdi.

VOA tarafından geçilen Kılıçdaroğlu Birleşik Arap Emirlikleri’ni Uyardı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kılıçdaroğlu Birleşik Arap Emirlikleri’ni Uyardı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kılıçdaroğlu Birleşik Arap Emirlikleri’ni Uyardı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.