DOLAR

32,5085

0.02%
EURO

34,9014

-0.39%
ALTIN(gr)

2.493,04

0,36%
BİST 100

9693.46

0,36%
Kılıçdaroğlu: “Benimle Olduğunuzu Hissetmek İstiyorum”

Kılıçdaroğlu: “Benimle Olduğunuzu Hissetmek İstiyorum”

ABONE OL
21:04 - 23/09/2022 21:04
Kılıçdaroğlu: “Benimle Olduğunuzu Hissetmek İstiyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de partisinin 27’nci Dönem 5’inci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında konuştu.

Kılıçdaroğlu toplantıya katılan CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve partililere seslenerek, “Ben sürekli yürümeye ve ilerlemeye kararlıyım ve hiçbir şey beni inandığım yoldan geri çeviremez. Bu ülkeyi seven insanların, gerçek vatanseverlerin umutları ve duaları her yerde bizimle birlikte yürüyor, buna inanın. Bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz ve özgürlük, doğruluk ve adalete susamış halkımıza kurtuluşu beraber getireceğiz’’ dedi.

CHP lideri, ‘’Ancak şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz benimle olduğunuzu da artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum” diye konuştu.

CHP liderinin bu sözleri salonda uzun süre ayakta alkışlandı.

Kılıçdaroğlu’nun çağrısına sosyal medyadan destek

CHP liderinin “Benimle birlikte misiniz” sorusuyla yaptığı çağrının ardından ise çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı sosyal medyadan destek mesajı yayımladı.

Üç büyükşehirdeki belediye başkanları Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer de Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kılıçdaroğlu’nu konuşması için kürsüye davet ederken “muhalefetteki son kamp toplantımız” şeklinde anons yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de yaptığı konuşmada “Bu önemli organizasyonun, kurulacağı gün için milletimizin gün saydığı Millet İktidarı’na ve inançla ifade ediyorum ki milyonların ve bizlerin gönlünden geçen genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına giden yolda, mihenk taşı olacağına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Küçük yatırımcıyı soyanları isim isim biliyorum”

Kılıçdaroğlu konuşmasının büyük bir bölümünü ekonomiye dair eleştirilerine ayırdı. Borsada manipülasyonlar yapıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu’nu (SPK) görevini yapmaya çağırdı.

CHP lideri, “Türkiye tarihinin en büyük borsa manipülasyonlarına şahit oluyoruz hep beraber. Küçük yatırımcı soyuldu, soyuluyor. Piyasada yatırımcının buharlaşan parası dün itibariyle 5-5,5 milyar dolardı. Aracı kurumların teminat açığı şeklinde ortaya çıkan batıkları ise 3-4 milyar lirayı buldu. Bir SPK yetkilisi, ‘Sistematik risk yok’ diyor. SPK yalan söyler mi? Maalesef yalan söylüyor. Sistematik bir risk var. Daha önce de uyardım. ‘İzliyorum sizi’ dedim, ‘notumu alıyorum’ dedim. Bunları derken blöf yapmadığımı ifade ediyorum. Küçük yatırımcıyı soyanları isim isim biliyorum. Sadece ben değil bu işin namuslu uzmanları da isim isim, firma firma bütün bunları biliyor. Hepsini bir kez daha uyarıyorum. Bu çaldığınız, küçük yatırımcıların paralarıdır. Açıkça söylüyorum, bu paraları burnunuzdan fitil fitil getireceğim. SPK aklını başına alsın ve görevini yapsın. Yolsuzluk yapanlara, küçük tasarrufçuları soyanlara asla ve asla izin vermemeli. SPK manipülatör gruplarını temizlemek zorundadır” ifadelerini kullandı.

“Yıl başından bu yana 75 milyar dolar daha buharlaştı”

Konuşmasında Merkez Bankası’nı da eleştiren CHP lideri, “Merkez Bankası’nın banka olmaktan çıktığının, artık başka işlerle uğraştığının, TBMM tarafından Merkez Bankası’na verilen görevi yerine getirmediğinin farkındayız. Hayat pahalılığını biliyoruz. Hatırlarsanız biz ‘128 milyar dolar nerede’ diye afişler asmıştık ve bu konuda geniş kitlelerin dikkatini çekmeye çalışmıştık. 128 milyar dolar buharlaştı ama yıl başından bu yana 75 milyar dolar daha buharlaştı. Artık sormamız gereken soru, 203 milyar dolar nerede ve kimlere verildi? Kimlere arka kapıdan satıldı? Merkez Bankası neden bu süreçte devre dışı bırakıldı? Bunun sorulması lazım” dedi.

“Faize karşı olduklarını söyleyenler ilk 8 ayda bütçenin 250 milyar lirasını faizcilere ödüyorlar”

Alınan önlemlerin ekonomide düzelmeye sebep olmadığını savunan Kılıçdaroğlu hükümetin ekonomi politikalarına eleştirilerini sıraladı; “Biz faize karşıyız’ diyorlar. Faize karşı olmadıklarının, tam tersine bu süreçte Cumhuriyet tarihinde görülen bir olağanüstü olumsuz olaya imza attıklarının farkında olmamız lazım. Alt gelir gruplarından yani milyonlarca insandan, üst gelir gruplarına yani bir avuç kişiye kaynak aktarıyorlar. Aktarılan kaynak sıradan bir kaynak değil. Bu yılın ilk 8 ayında Kur Korumalı Mevduat dahil ödenen faiz miktarı 250 milyar lira. ‘Faize karşıyız’ diyorlar, ama ilk 8 ayda bütçenin 250 milyar lirasını faizcilere ödüyorlar” şeklinde konuştu.

Kanuna göre milli gelirin yüzde 1’i oranında bütçeden çiftçilere pay verilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “250 milyar lirayı ödüyorlar ama çiftçiye yaptıkları yardım ilk 8 ayda 25 milyar lira. Oysa çiftçiye verilmesi gereken para bu yıl sonuna kadar kanuna göre 143 milyar lira olması lazım. Vermiyorlar bu parayı ama biz vereceğiz” taahhüdünde bulundu.

“Bankaların karı son bir yılda yüzde 500’ün üstünde artış gösterdi”

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 13’ten yüzde 12’ye indirmesine de değinen Kılıçdaroğlu, “Bir garabete imza attılar. Attıkları imzayı sürdürüyorlar. Merkez Bankası’nın bankalara verdikleri paranın faizini 13’ten 12’ye indirdiler. AK Parti’ye oy veren bütün kardeşlerime, Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren bütün kardeşlerime seslenmek istiyorum. Allah aşkına herhangi bir bankaya gidin ister kamu bankası ister özel bankaya gidin, ‘kredi çekmek istiyorum’ deyin. İster tüketici kredisi ister başka bir kredi. Bakın bakalım size yüzde 12 faizle veriyorlar mı? Vermeyecekler. Peki yüzde 12 faizle alan bankalar ne yapıyor? Bankaların karı son bir yılda yüzde 500’ün üstünde artış gösterdi. Esnafa, çiftçiye, asgari ücretliye, memura, işçiye, emekliye soruyorum, sizin geliriniz son bir yılda yüzde 500 arttı mı? O zaman oturup düşüneceğiz. Bu tabloyu birlikte değiştireceğiz. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yoktur” dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde demokrasinin, şeffaflığın, halka hesap vermenin, dürüst çalışmanın ve devlette liyakatin nasıl olduğunu yalnızca Türkiye’ye değil tüm dünyaya göstereceklerini kaydetti. Açış konuşmaları sonrası toplantı basına kapalı devam etti.

VOA tarafından geçilen Kılıçdaroğlu: “Benimle Olduğunuzu Hissetmek İstiyorum” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kılıçdaroğlu: “Benimle Olduğunuzu Hissetmek İstiyorum” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kılıçdaroğlu: “Benimle Olduğunuzu Hissetmek İstiyorum” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.